Odštampajte ovu stranicu
nedelja, 22 decembar 2013 00:00

Mesec solidarnosti

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Humanitarni projekat "Mesec solidarnosti", sproveden u organizaciji Unije studenata opštine Vršac, Crvenog krsta Vršac, Narodnog pozorišta Sterija, Kulturnog Centra Vršac i neformalnog udruženja Dobro delo, uspešno je okončan minulog vikenda. Cilj projekta je bio da se kroz raznovrsne akcije promoviše solidarnost i prikupe sredstva za obnovu Kluba Izazov, kao i da se prikupe slatkiši, odeća i igračke za decu iz Doma za decu i omladinu "Vera Radivojević" u Beloj Crkvi.

Projekat je započet  1. decembra svečanim koncertom hora Iuventas, orkestra i ansambla Vila iz Novog Sada i KUD - a Laza Nančić u Narodnom pozorištu Sterija, a zatim su sledile akcije dobrovoljnog davanja krvi, Zumba žurka, turnir u stonom fudbalu i humanitarna žurka. Organizatori posebno ističu da su od samog početka projekta naišli na veliku podršku. Ta podrška se manifestovala kroz 19 prijatelja projekta kao i više od 600 sugrađanki i sugrađana koji su učestvovali u projektu.

- Svakodnevno su nam se javljali sugrađani da pitaju kako se mogu uključiti i pomoći, naglašavaju organizatori i dodaju - Veliki broj prikupljenih slatkiša, odeće i igračaka za decu, 60.000 dinara kao i 21 dobrovoljni davalac krvi su pokazatelji da je projekat prevazišao očekivanja.

Prijatelji projekta: Centar za energetsku efikasnost - CEFIX, AVP Vila, "ClickMan", Vinarija Pavlović, TirkeArt, Krugher & Brant, Klub "Izazov", portal "eVršac" , Foto klub Vršac, Centar "Millennium", Moto klub "Vršac" , KNM BMW Vršac, KUD "Grozd", KUD "Laza Nančić", TV Banat, Lugano bend, Caffe "Scena", Poslastičarnica Đorđević, Dom učenika srednjih škola Vršac.

Pročitano 2572 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 13 maj 2014 10:40
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Video