ponedeljak, 26 decembar 2016 14:12

Decembarski filokafe u Vršcu

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Vršački decembarski filokafe „Da li kompromisi ugrožavaju naš identitet?“ u organizaciji Srpskog udruženja za filozofsku praksu (SPPA), održaće se u utorak, 27. decembra, od 18h do 21h u kafe-galeriji „Galerijana“ u Vršcu, na adresi Sterijina 26.
 
Filokafe omogućava strukturiranu diskusiju i analizu pojmova sa kojima se svi u svakodnevnom životu susrećemo, koji na neki način imaju značaj u našem životu, ali čiju suštinu nismo dovoljno razmatrali, uz koordinaciju filozofa–praktičara.
 
Na ovom decembarskom filokafeu, uz koordinaciju Marije Mitrovanov, Miroslava Milojevića i Snežane Đenić, koji su stručni saradnici Srpskog udruženja za filozofsku praksu, pokušećemo da rasvetlimo odgovore na mnoga pitanja u vezi sa kompromisima.
 
Jedna od koordinatorki Snežana Đenić rekla je za naš portal da je zadatak koordinatora da u neformalnoj atmosferi kroz diskusiju i praktične zadatke pomognu učesnicima da dođu do određenja svakodnevnih pojmova."Na poslednjem ovogodišenjem filokafeu analiziraćemo pitanje šta je to što čini naš identitet, kakav je odnos između pojmova identitet i ličnost, iz kojih elemenata se naša ličnost sastoji i da li pristajanjem na kompromis nešto gubimo. Pokušaćemo zajedno da dođemo do odgovora zašto se opiremo kompromisima i koja bi njihova funkcija trebalo da bude".
 
Kotizacija za učesnike iznosi 500 dinara i u tu cenu uračunata su dva pića po izboru i materijali za rad i učešće u filokafeu uz stručne koordinatore.
 
Inače, učesnici koji ostvare ukupno deset učešća u filokafeima, koji ne moraju nužno da budu po određenom redosledu dolazaka, dobijaju sertifikat od SPPA o 30 sati doprinosa filozofskoj praksi.
 
Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da svoj dolazak potvrdite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. napomenu da se prijavljujete za filokafe u Vršcu.
Pročitano 806 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 26 decembar 2016 14:18

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

edukacija-logo-kursevi

239x106 novi 

 

  • 1
  • 2
  • 3

VAK

eVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacPlus

OklagijaRS

VrsacMOJKraj

ArchLAB

OpstinaVrsac

PricajmoOTome

ClickMan

edukacija

parakvadvs

iserbia

Cefix

KulturniCentarVrsac