Odštampajte ovu stranicu
ponedeljak, 02 februar 2015 21:34

Unija nagrađena za Uličnu olimpijadu

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Sportski savez i Opština Vršac dodelili su Uniji studenata Opštine Vršac specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta na Izboru za sportistu 2014. godine. Nagradu, koju je u ime Unije primio sekretar Miloš Višacki, dodelio je zamenik predsednika Opštine Vršac Vladan Stajić.

Vršačka ulična olimpijada "Sportom do uspeha", projekat koji je doprineo razvoju sporta u našoj opštini, organizovali su članovi Unije leta 2014. godine u saradnji sa stonoteniserskom akademijom "Milenijum" i vršačkim atletskim klubom "1926" i uz pomoć mnogobojnih volontera. Na ovoj sportskoj manifestaciji takmičilo se oko 250 sportista i to basketu, odbojci na pesku, plivanju, stonom tenisu i trčanju.

Vršačka ulična olimpijada prevazilazi samo sferu sporta. Kroz izložbu fotografija pokušali smo da dodirnemo i kulturne vrednosti, a organizovana je i humanitarna akcija tokom celog turnira i prikupljena su sredstva za pomoć ugroženima u polavljenim područjima.

Iza Ulične olimpijade ostao je jedan potpuno obnovljen teren za odbojku na pesku na Gradskom jezeru u Vršcu dostupan za korišćenje svim građanima.

Unija studenata opštine Vršac zahvaljuje se Sportskom savezu i Opštini Vršac na dodeljenoj nagradi.

Pročitano 3435 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 04 februar 2015 00:12
Andrea Gašparević

andrea.gasparevic@studentivrsac.com