petak, 10 oktobar 2014 11:34

Unija predložila da se smanji cena autobuske karte za Novi Sad

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)

Unija studenata opštine Vršac obratila se STUP - u Vršac sa predlogom da se omogući studentima da povoljnije putuju na relaciji Vršac - Novi Sad. Shodno tome kako studenti iz Vršca koji studiraju u Beogradu trenutno mogu koristiti mnoge povlastice, želimo da našim studentima koji studiraju u Novom Sadu i Zrenjaninu pokušamo da omogućimo slične. 

Kompletan tekst našeg dopisa sa predlozimo možete pročitati ispod, ili ukoliko želite PDF format klikom ispod teksta na "Dopis STUP - u". 

 

Predmet: Dopis STUP – u Vršac

Datum: 10. 10.2014.

Poštovani/Poštovana,

Tokom prošle nedelje promovisali ste novu ponudu za studente – kartu za Beograd u jednom pravcu po ceni od 300 dinara, nedeljom posle 13.30. Nekoliko meseci u nazad, uveli ste i popust na vikend mesečnu kartu za studente koji studiraju u Beogradu. Sve ove akcije smo pratili i redovno smo putem Vršačkog studentskog portala www.studentivrsac.org informisali studente o njima. Pozdravljamo ovakve odluke i smatramo da će korist od ovih odluka imati i studenti iz Vršca a i sam STUP. Međutim, smatramo da je do smanjenja cena i poboljšanja uslova putovanja dovela tržišna utakmica između dva prevoznika, jednog drumskog i jednog železničkog, koji žele da privuku putnike na relaciji Vršac – Beograd. Iako na relaciji Vršac – Novi Sad nemate konkurenciju u vidu drugog prevoznika, smatramo da bi se studentima iz Vršca koji studiraju u Zrenjaninu i Novom Sadu trebali ponuditi povoljniji uslovi.

Veliki broj studenata iz Vršca studira u Zrenjaninu i Novom Sadu. Stoga je cena povratne karte na ovoj relaciji po našem mišljenju i mišljenju velikog broja studenata dosta visoka - 1.810 dinara (sa studentskim popustom 1.360 dinara). Iz tog razloga želimo da Vam predložimo da razmotrite sledeće opcije:

Povećanje popusta studentima koji putuju na relaciji Vršac – Novi Sad;
Trenutni popust je 30% na jedan smer i 40% na povratnu kartu. Smatramo da bi studentima dosta značilo ukoliko bi se povećao popust na relaciji Vršac – Novi Sad.

Uvođenje studentske vikend mesečne karte na relaciji Vršac – Novi Sad;
Po modelu studentski vikend mesečne karte na relaciji Vršac – Beograd, dati sličnu mogućnost i studentima koji studiraju u Novom Sadu.

Uvođenje popusta na kartu u jednom pravcu nedeljom posle 13.30 na relaciji Vršac – Novi Sad;
Karta u jednom pravcu nedeljom posle 13.30 časova na relaciji Vršac – Beograd iznosi 300 dinara, stoga smatramo da bi se slična akcija mogla uvesti i na pomenutoj relaciji.

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Ovakvim činom bi Vaša kompanija omogućila velikom broju studenata da se povoljnije vikendom vrate u svoje rodno mesto. Unija je spremna da ponudi i reklamni baner na Vršačkom studentskom portalu (www.studentivrsac.org) u znak zahvalnosti za prihvatanje ovog predloga. Dodali bismo i da ukoliko prihvatite naše predloge, Vaša kompanija bi ponela epitet društveno odgovorne kompanije, te da bi ovakvom investicijom i odnosom prema studentima sigurno sebi obezbedila putnike za dugi niz godina.

S poštovanjem,
Borivoje Matić

Pročitano 6544 puta Poslednji put izmenjeno petak, 10 oktobar 2014 11:50
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

Cefix

ArchLAB

OklagijaRS

iserbia

OpstinaVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

TOV

eVrsac

VrsacPlus

parakvadvs

KulturniCentarVrsac

VAK

VrsacMOJKraj

edukacija

PricajmoOTome