Odštampajte ovu stranicu
utorak, 28 oktobar 2014 21:11

I dalje nema dogovora studenata i uprave Filozofskog fakulteta

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Uprava Filozofskog fakulteta odbila je da zahteve studenata i blokada fakulteta biće nastavljena, saopšteno je iz Samoorganizovanog studentskog pokreta 2014.

Studenti imaju šest zahteva ali, kako su rekli, prekinuli bi blokadu fakulteta ako bi Uprava prihvatila njihov zahtev da se u narednu školsku godinu upisuju po pravilima koja su važila u prethodnoj godini. Oni traže da budžetski studenti ne plaćaju iznos ESPB poena preko 60 ESBP koje upisuju, kao i to da svi studenti imaju pravo da uz molbu Fakultetu upišu predmete u vrednosti od 90 ESPB. Cena jednog ESPB poena iznosi 2.000 dinara.

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević rekao je da je Uprava fakulteta već ispunila većinu studentskih zahteva i da više ne može da izlazi u susret studentima.

"Ono što studenti traže je neka vrsta 'štekovanja' bodova, to je svesna zloupotreba jednog ustupka", izjavio je Arsenijević.

On je rekao da su prethodnih godina iz statističkih podataka shvatili da se ustupak fakulteta zloupotrebljava, jer vrlo mali broj studenata koji upišu predmete u vrednosti preko 60 ESPB taj broj i ostvari. Dekan Filozofskog fakulteta je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da studentima "propadne" semestar zbog neodržavanja nastave. Studenti blokiraju Filozofski fakultet skoro tri nedelje.

Izvor: b92

Pročitano 2541 puta
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org