Odštampajte ovu stranicu
sreda, 03 decembar 2014 16:11

Izložba "Muzej volonterizma" na SPENS-u

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Izložba „Muzej volonterizma“ biće otvorena u petak 5. decembra, povodom Međunarodnog dana volontera, na prvom spratu SPENS-a (na platou ispred Gradske kafane), sa početkom u 11h.
 
Izložba „Muzej volonterizma“ nastoji da prenese duh volonterizma, značaj volonterskog rada i mogućnosti koje Novi Sad pruža za volontere. 
Sastoji se od niza fotografija i video zapisa nastalih u radu sa volonterima, predmeta koji su proizvod ili sredstvo njihovog rada, kao i kratke istorije razvoja volonterizma u Srbiji i svetu. Otvaranje izložbe će pratiti dodela zahvalnica udruženjima i neformalnim grupama koje su u proteklim godinama razvijale volonterizam u Novom Sadu.
 
Muzej volonterizma pruža mogućnost da se njegova postavka proširi, stoga se pozivaju udruženja građana, neformalne volonterske grupe i sami volonteri da na Muzej volonterizma donesu fotografije, predmete i sve ono što je značajno obeležilo njihov volonterski rad.
 
Izložbu „Muzej volonterizma“ realizuje grupa mladih volontera iz Novog Sada, koji su podržani kroz program Lokomotive - Lokalne omladinske inicijative i finansiran od strane Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru ciljeva Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Novog Sada.
Pročitano 2791 puta
Mariana Fodor

mariana.fodor@studentivrsac.org