Odštampajte ovu stranicu
nedelja, 14 decembar 2014 21:50

500 stipendija za master i doktorske studije u inostranstvu

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Iz Fonda za mlade talente “Dositeja” Vlada Srbije izdvojiće sredstva za skoro 500 studenata koji žele da mastar ili doktorske studije nastave u inostranstvu.
 
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić doneo je odluku da bude stipendirano 495 studenata iz Srbije kako bi nastavili studije na prestižnim svetskim univerzitetima, kao što su Kembridž, MIT, Kolumbija, Univerzitet u Tokiju, Univerzitetski koledž u Londonu i drugi.
 
Budžet stipendistima Fonda za mlade talente biće više od 540.000 dinara za jednu akademsku godinu za master i doktorske studije. Kandidati koji konkurišu za ovu stipendiju, a kojih je ovaj put bilo prijavljeno 571, ukoliko dobiju sredstva iz Fonda, u obavezi su da se nakon studiranja vrate u Srbiju i ovde rade pet godina.
 
“Skoro 500 studenata je od Vlade Republike Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja na master i doktorskim studijama u inostranstvu. To je pokazatelj da Vlada itekako brine o mladim ljudima”, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i dodaje da Srbija ulaže u mlade kako bi, po njihovom povratku, imali stručnjake koji će pomoći u razvoju naše zemlje.
 
Preuzeto sa:  fakulteti.edukacija.rs
Pročitano 2125 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 14 decembar 2014 21:59
Aleksandra Zarija

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.