sreda, 15 oktobar 2014 14:04

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovni podaci o fakultetu:

Adresa: Lovćenska 16
Telefon: +381(0)21 / 450-188
Faks: +381(0)21/450-199
E - mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.fsfv.ac.rs

Podaci o studijama:

Smerovi:
• Osnovne akademske studije;
• Strukovne studije sportskog menadžmenta;
• Strukovne studije – fudbal;
• Strukovne studije-ronjenje.

Cena skolarine (redovne studije): 90.000 din.
Prijemni ispit: Ispit za proveru sklonosti i sposobnosti:
1. Тest poznavanja pojmova iz oblasti sporta I fizčkog vaspitanja;

2. Test znanja I sposobnosti plivanja;

3. Poligon svestranosti;

4. Trčanje na 800 m – žene i 1500. m – muškarci;

5. Poligon sportskih igara;

6. Test za proveru osećaja za ritam i pokret;

7. Sportska gimnastika.

Broj studenata: 350 (130 samofinansiranje, 120 budžet)
Šta sve možeš raditi sa diplomom Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja: Posle završenih osnovnih četvorogodišnjih akademskih studija sporta i fizičkog vaspitanja studenti stiču stručni naziv DIPLOMIRANI PROFESOR SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA. Sledeći nastavne sadržaje u mogućnosti su da steknu:
• Potpunu osposobljenost za samostalnu realizaciju nastave fizičkog vaspitanja u školama, predškolskim ustanovama i univerzitetu, kao i praćenje transformacionih efekata nastave u odnosu na antropološki status dece i omladine;
• Potpunu osposobljenost za samostalnu realizaciju trenažnog procesa u početnim selekcijama u sportskim klubovima, a u zavisnosti od prethodonog znanja i iskustva, sposobnost vođenja i juniorskih i seniorskih selekcija;
• Potpunu teorijsku i praktičnu osposobljenost za realizaciju korektivnih tretmana posturalnog statusa u predškolskim, osnovnoškolskim, srednjoškolskom uzrastu uz mogućnost saradnje sa školskim lekarima i fizijatrima;
• Osposoljenost za planiranje, programiranje i vođenje programa za različite grupe zdravog stanovništva, kao i za analizu efekata transformacijskog sportsko-rekreativnog procesa.

Komentar studenta Igora Santrača: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja je prava stvar za ozbiljne sportske radnike, buduće trenere i ljude koji žele da se bave naukom u oblasti sporta. Fakultet pruža prave mogućnosti za to, ali je kao i na svakom drugom fakultetu, potrebno dodatno angažovanje za dodatno i kvalitetno obrazovanje. Sajt je vrlo ažuran, a studentska služba odlična, uvek izlaze u susret. Fakultet poseduje teretanu poslednje mode,a sale za uvežbavanje su skoro uvek dostupne. Postoji i bazen, koji morate dodatno da finansirate. 

O fakultetu:

U ranim 70-tim postojala je velika potreba za obukom visokokvalifikovanih nastavnika fizičkog obrazovanja za nastavu u srednjim školama. Stoga je 22. aprila 1974. godine osnovan Fakultet fizičke kulture. Utvrđene delatnosti Fakulteta bile su da obrazuje nastavnike fizičkog vaspitanja za rad u školama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, da obrazuje stručnjake za rad u sportskim organizacijama i stručnjake za organizaciju i sprovođenje rekreacije u privrednim i drugim organizacijama. Pored toga, delatnost Fakulteta obuhvata stručni i naučno-istraživački rad u oblasti fizičke kulture, obrazovanje i usavršavanje stručnjaka u ovoj oblasti, kao i podizanje nastavnog i naučnog podmlatka Fakulteta. Savet Univerziteta u Novom Sadu na svojoj sednici 11. septembra 2006. godine doneo je odluku da Fakultet fizičke kulture promeni naziv u Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Pročitano 7054 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 04 decembar 2014 12:49
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

PricajmoOTome

parakvadvs

OklagijaRS

ClickMan

OpstinaVrsac

VrsacMOJKraj

ArchLAB

VrsacPlus

TOV

Cefix

VAK

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

eVrsac

KulturniCentarVrsac