Dobrodošli!

Dobrodošli!

Dragi posetioče portala,

Unija studenata Vršac sa svojim aktivnim radom započela je leta 2013. godine. Od tog dana do danas realizovani su mnogi projekti sportskog, edukativnog, zabavnog, humanitarnog i kulturno – umetničkog karaktera. Međutim, osnovni razlog našeg postojanja i osnovni naš cilj je okupljanje studenata i omladine i rešavanja njihovih problema.

Projekat „Vršački studentski portal“ koji je sada pred Tobom je naš prvi napisani projekat. Od leta 2012. godine do marta meseca tekuće godine, sa ovim projektom konkurisali smo za sredstva kod Balkanskog fonda za lokalne inicijative, Erste fondacije, Trag fondacije i Telenor fondacije. Konačno, projekat je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport marta meseca tekuće godine kada je potpisan i ugovor u Pokrajinskom sekretarijatu u Novom Sadu.

Naša ideja je da ovaj portal bude osnovni kanal komunikacije između studenata i mladih koji su rođeni ili studiraju u Vršcu a trenutno se nalaze širom Srbije i sveta. Takođe, želimo da ovaj portal podigne nivo informisanosti svih mladih na teritoriji Vršca. Studenata iz Vršca brojčano trenutno ima najviše u Beogradu, zatim u Novom Sadu. Veliki je broj onih koji studiraju u drugim krajevima Srbije. Ogroman je broj onih koji studiraju van Srbije. 

Želimo da srednjoškolce uputimo na kvalitet studiranja i damo im prave informacije o kvalitetu studiranja i života na različitim univerzitetima;

Želimo da studente uputimo na mogućnosti nastavka školovanja u zemlji i inostranstvu, na mnogobrojne stipendije i konkurse; 

Želimo da onima koji su završili studije damo šansu da svoje iskustvo podele sa mlađima, kao i da ih uputimo na mogućnosti pronalaska posla;

Želimo da Tebi i svim mladima u Vršcu ponudimo opciju za kvalitetno i aktivno provođenje slobodnog vremena. Želimo da zajedno sa Tobom nastavimo sa organizacijom radionica, žurki, sportskih turnira, humanitarnih akcije, javnih tribina, okruglih stolova i svega što će nam život u Vršcu učiniti boljim i zanimljivijim. 

Želimo da Vršac bude prepoznatljiv kao grad mladih i grad aktivizma. Mladih kojima pripada sadašnjost i pred kojima je svetla budućnost.
 
Tim Unije studenata Vršac čine studenti i naš rad se zasniva na volonterizmu. Zbog toga su i greške naša svakodnevnica. Pozivamo te da se aktivno uključiš i svojim komentarima i kritikama doprineseš razvoju svih nas a samim tim i sebe, jer kao što je naš jedini nobelovac, Ivo Andrić zapisao: „Život bez radosti, pokreta i novine i nije život nego golo postojanje, robovanje životu”.

S poštovanjem,
Unija studenata Vršac

Pročitano 27606 puta

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacPlus

KulturniCentarVrsac

VrsacMOJKraj

iserbia

OpstinaVrsac

parakvadvs

eVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VAK

Cefix

TOV

ClickMan

PricajmoOTome

OklagijaRS

edukacija