Unija

Unija

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji Grada Vršca. Fokus delovanja i ono zbog čega smo se prvenstveno okupili jeste podsticanje studenata Grada Vršca na aktivizam, obrazovanje i solidarnost. Vizija naše organizacije je da Unija postane idealno mesto gde će okupljati studenti i kroz nju artikulisati svoje specifične interese.

Osnovana je avgusta 2012. godine na osnovu inicijative grupe vršačkih studenata koji su se okupili oko zajedničke ideje da Vršac učine boljim mestom za život svih njenih građana.

Osnovni problem kojim se bavi Unija je nepostojanje omladinskog aktivizma u Vršcu. Upravo taj problem motivisao nas je da se okupimo i predano radimo na podizanju nivoa svesti o značaju omladinskog aktivizma za svoju lokalnu zajednicu. Unija pristupa rešavanju tog problema kroz realizaciju različitih vrsta projekata koji se pre svega tiču omladine i studenata , a posredno i svih građana Vršca. Realizovani i planirani projekti pre svega obuhvataju edukaciju u raznim domenima, sportske i kulturne manifestacije, kao i socijalno odgovorne humanitarne akcije.

Studenti Grada Vršca rešili su da pokrenu stvari sa mrtve tačke. Taj zadatak nas ujedinjuje da svojom energijom i znanjem svaki dan učinimo  Vršac boljim nego što jeste. Zarad ovog zadatka, pozvani su da nam se pridruže svi oni Vrščani, koji dele naše ideje i uverenja, kao i želju da živimo u mestu na koje možemo da budemo ponosni.

Pročitano 19356 puta

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VAK

edukacija

VrsacPlus

VrsacMOJKraj

ClickMan

ArchLAB

iserbia

OpstinaVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

TOV

parakvadvs

OklagijaRS

PricajmoOTome

eVrsac

Cefix