sreda, 27 maj 2015 18:59

UNESKO 2015 Program za mlade profesionalce

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Komisijom Republike Srbije za saradnju sa UNESKO, poziva mlade da se prijave za jednogodišnji UNESKO Program za mlade profesionalce (Young Professionals Programme 2015).

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu – UNESKO otvorila je Program za mlade profesionalce za 2015. godinu (Young Professionals Programme 2015), kojim se pruža prilika univerzitetski obrazovanim mladim osobama da se pridruže UNESKO timu na samom početku svoje profesionalne karijere.

Jednogodišnji UNESKO 2015 Program za mlade profesionalce (Young Professionals Programme 2015) namenjen je mladim osobama starosti do 32 godine, pri čemu se prijavljivanje zainteresovanih kandidata odvija preko nacionalnih UNESKO komisija.

Profil zainteresovanih kandidata:

  • državljani Republike Srbije ili da imaju status izbeglice;
  • mladi starosti do 32 godine[1];
  • akademsko obrazovanje iz oblasti društveno–humanističkih nauka, komunikaciono–infrmacionih tehnologija, upravljanja ljudskim resursima, političkih nauka, međunarodnih odnosa, zaštite životne sredine, pravnih nauka, finansija, računovodstva, revizije, poslovne administracije, međunarodnog prava u oblasti kulture;
  • odlično znanje engleskog ili francuskog jezika (znanje oba jezika je prednost).

Relevantno prvo profesionalno iskustvo biće prednost, ali nije obavezan uslov.

Tokom 12 meseci rada u sektoru za program, terenskim kancelarijima ili administrativnoj službi UNESKO, polaznici Programa biće u prilici da se upoznaju sa organizacijom rada UNESKO i sistema Ujedinjenih nacija, kao i da unaprede svoja znanja i veštine.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj program neophodno je da svoju biografiju na srpskom i engleskom jeziku (do dve strane A4 formata), motivaciono pismo na srpskom i engleskom jeziku (jedna strana A4 formata koje će sadržati i viđenje kandidata o tome na koji način njegovo angažovanje u UNESKO može doprineti Republici Srbiji) uz skenirane dokaze o završenom odgovarajućem akademskom obrazovanju i znanju jezika[2], kao i popunjen obrazac prijave OVDE, pošaljete Ministarstvu omladine i sporta na elektronsku adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 20. juna 2015. godine.

Ministarstvo omladine i sporta i Komisija Republike Srbije za saradnju sa UNESKO će izabrati 15 kandidata[3], budući da je to maksimalan broj koji država može predložiti UNESKO, pri čemu će uži izbor kandidata iz različitih zemalja vršiti sam UNESKO[4].

[1] Maksimalno 32 godine na dan 31. decembar 2015. godine.
[2] Dokaz o znanju jezika ne dostavljaju kandidati koji su studije završili na engleskom ili francuskom jeziku.
[3] Samo kandidati koji budu predloženi UNESKO biće obavešteni.
[4] UNESKO zadržava mogućnost traženja dodatnih dokumenata.

Izvor: mos.gov.rs

Pročitano 3654 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 27 maj 2015 19:11
Aleksandra Zarija

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacMOJKraj

edukacija

PricajmoOTome

ClickMan

ArchLAB

iserbia

VAK

OpstinaVrsac

VrsacPlus

parakvadvs

TOV

eVrsac

Cefix

OklagijaRS

KulturniCentarVrsac