Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 19 mart 2015 17:48

Ciklus Susreta "Stvaraoci bez granica" u KC Vršac

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Međudržavni susret ,,Stvaraoci bez granica“ održaće se povodom Svetskog dana poezije u subotu, 21. marta u Kulturnom centru Vršac sa početkom od 18h.
 
Kao što je poznato, UNESCO je 1999. godine 21. mart proglasio za “World Poetry Day” sa ciljem da se doprinese popularizaciji književnog stvaralaštva, pisanju, čitanju, objavljivanju i proučavanju poezije širom sveta.
 
Društvo za rumunski jezik Vojvodine svojim dosadašnjim delovanjem neosporno ima velike zasluge za iniciranje i podsticanje novog pokreta u književnom stvaralaštvu Rumuna Srbije i organizovanjem više od 40 godina ,,Književne kolonije“ i više od 20  Susreta ,,Pisci na granici“.
 
Novi ciklus Susreta ,,Stvaraoci bez granica“ ima za cilj odavanje priznanja pesnicima i demistifikaciju stvaralaštva kao i dalji podsticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.
Na ovoj međudržavnoj kulturnoj manifestaciji koja će se organizovati u saradnji sa Kulturnim centrom u Vršcu i uz podršku Skupštine opštine Vršac, pored književnika, prevodilaca, književnih kritičara i izdavača iz Srbije, učestvovaće i kulturni radnici tj. srpski i rumunski pesnici, kritičari i izdavači iz Rumunije.
 
Očekuje se dolazak Ambasadora Rumunije u Srbiji i Generalnog konzula Rumunije u Vršcu.
Pročitano 3562 puta
Mariana Fodor

mariana.fodor@studentivrsac.org