utorak, 17 jun 2014 00:00

Vršačka ulična olimpijada Sportom do uspeha

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Neki ljudi žele da se desi nešto, neki žele da se desilo, drugi čine da se desi” – Michael Jordan

Prošlog leta započeli smo naš rad turnirom u basketu „Sportom do uspeha“. Vodili smo se idejom da, kroz sportski događaj koji je pratio i humanitarni i zabavni program, okupimo studente i mlade. Pokušali smo da ponudimo Vrščankama i Vrščanima priliku da na kvalitetan i društveno koristan način provode svoje slobodno vreme. Ovog leta želimo da odemo korak dalje i organizujemo „Vršačku uličnu olimpijadu Sportom do uspeha“.

Vršačka ulična olimpijada trajaće 7 dana, od 21. do 27. jula tekuće godine. Ovim projektom pokušaćemo da okupimo još veći broj studenata, mladih i onih malo starijih i da im ponudimo opciju da na kvalitetan, zdrav i interesantan način provedu ovo leto. Prvenstveno će doći do izražaja sport, ali takođe ćemo kroz ovaj događaj i ovog puta podstaknuti i kulturne, humanitarne i zabavne akcije. Vršačka ulična olimpijada će biti održani na otvorenom, a ideja je da se većina sportova igra u samom centru grada. Ni u jednom sportu nećemo imati gornji limit godina, dok će donji limit biti naglašen za svaki sport posebno. Na osnovu postignutih rezultata biraćemo najboljeg sportistu i sportiskinju olimpijade. Vredne nagrade očekuju najbolje takmičarke i takmičare, a kao i prošle godine, pripremili smo nagrade i za publiku.

Odbojka na pesku:
Turnir je kategorizovan za mušku i žensku populaciju. Donji limit godina za učešće je 16. Pravila za ovaj turnir propisuje odbojkaški savez. Predviđeno je da se turnir odigra na vršačkom jezeru, na terenu koji će biti posebno osposobljen za ovo takmičenje, a koji će kasnije služiti za razvoj “beach volley-a” u Vršcu .

Stoni tenis:
Turnir u stonom tenisu biće održan u samom centru grada, u saradnji sa stonoteniskom akademijom “Millenium”. Sistem takmičenja je: kvalifikacije po grupama, pobednici grupa i drugoplasirani ulaze u glavni žreb, gde se posle igra na ispadanje. Igra se i za treće mesto. Svi mečevi će se igrati u 3 dobijena seta.

Izložba fotografija iz sportske istorije Vršca:
Udruženje ljubitelja starina „Feliks Mileker“ organizovaće izložbu sportskih fotografija iz sportske istorije opštine Vršac. Imaćete priliku da uživate u starim slikama tenisera, fudbalera, odbojkaša, biciklista i drugih sportista, sa naročitim osvrtom na Sokolski savez Vršca. Takođe, te večeri ćemo organizovati žreb za turnir u basketu, koji će početi sutradan;

Basket:
Kategorije: 3x3, 1x1 i šut za 3 poena. Kvalifikacioni 3x3 basket turnir organizujemo u saradnji sa 3x3 Serbia, a najbolja ekipa iz Vršca plasiraće se na finalni turnir 3x3 Srbije. Ovo je prvi put da će se Vršac naći na FIBA mapi 3x3 turnira (http://www.3x3planet.com/event/details/TMZ14GKGMIAWWSRB). Takmičenje u šutu za 3 poena je prošle godine naišlo na izuzetan odaziv - čak 23 učesnika. I ove godine nastavljamo tradiciju sa tom kategorijom. Nadamo se da će i kategorija 1x1 naići na dobar odaziv. Bitna promena je što će se ove godine igrati basket po FIBA pravilima (pravilnik možete preuzeti ispod teksta).

Atletska trka oko Vršca:
Trka će biti organizovana u saradnji sa Vršačkim atletskim klubom 1926. Trka je duga 4.8km. Planirana trasa trke je: Pekara Hermes (start) – Vuka Karadžića – Omladinski trg – Lička - Karpatska – Podvršanska – Rumunska Crkva (cilj). Mapa trke je u galeriji ispod.

Tokom celog turnira će dežurati ekipa prve pomoći Crvenog krsta, koja će brinuti o eventualnim povredama igrača. Ceo projekat će biti svakodnevno slikan i sniman; članovi Foto kluba Vršac fotografisaće tokom trajanja olimpijade, i kasnije ćemo organizovati izložbu sportske fotografije. Na kraju turnira, očekuje nas i velika žurka, gde ćemo imati priliku da proslavimo i saberemo utiske sa olimpijade u opuštenoj atmosferi. 
I ove godine će nam biti potrebna pomoć volontera da bismo zajedno najbolje moguće realizovali Vršačku uličnu olimpijadu. 
Ulazimo u sam finiš priprema „Vršačke ulične olimpijade“. Pravovremeno ćemo obavestiti vršačku i širu javnost o svim detaljima i početku prijava.

Ako planirate učešće – počnite sa pripremama! Ako planirate da navijate – čuvajte glas i dlanove za ovu priliku! 

Pročitano 5836 puta Poslednji put izmenjeno petak, 22 avgust 2014 13:50
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacMOJKraj

ClickMan

ArchLAB

VrsacPlus

VAK

Cefix

parakvadvs

OpstinaVrsac

edukacija

eVrsac

iserbia

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

OklagijaRS

KulturniCentarVrsac

TOV