Andrea Gašparević

Andrea Gašparević

andrea.gasparevic@studentivrsac.com

Ekipa jazz ballet studija "Olja", koju čini devet sportistkinja iz Vršca, snimila je prvu emisiju televizijskog šoua "Više od igre" koji će se emitovati na televiziji Pink.

Naše balerine oduševile su stručni žiri i već sada probrale njihove simpatije.

Lokica Stefanović, najpoznatija srpska balerina, oduševljeno je prokomentarisala nastup vršačkih balerina.

"Ja sam zatečena ozbiljnošću koreografije i izvedbe. Izuzetno su mi se dopale. Odlične su, i male, i velike. Koreografski je sve to dobro usklađeno, to mi se posebno svidelo. Ali i njihova izvedba je za desetku", rekla je Lokica nakon nastupa naših balerina.

11886209 10206353791940468 437060894 o

U žiriju je i Milica Cerović, za koju sa sigurnošću možemo reći da je jedan od najboljih koreografa u Srbiji. Milica nije krila šok nakon nastupa plesnog studija "Olja".

"Zatečena sam jer ne poznajem ovu plesnu grupu. Mislila sam da ih znam sve i prijatno sam iznenađena, to je poenta. Bravo, svaka čast", rekla je Milica Cerović.

Kako su izvedbu koreografije vršačkih balerina iz studija "Olja" prokomentarisale Mina Lazarević, Tijana Dapčević i Ana Nikolić, koje su takođe u žiriju, i da li su Vrščanke prošle u sledeći krug takmičenja pogledajte u prvoj emisiji šoua "Više od igre" na televiziji Pink, u utorak, 8. septembra, u 21h.

Do tada, možete pogledati najavu emisije u kojoj su i balerine plesnog studija "Olja". 

Peti dan Vršačke ulične olimpijade završićemo žurkom u Eskada baru. Za dobru atmosferu će se pobrinuti tamburaši. Unija studenata opštine Vršac poziva sve učesnike Vršačke ulične olimpijade, ali i publiku da nam se pridruže u u Eskada baru. Vidimo se večeras u 22h!

Turnir u basketu u okviru Vršačke ulične olimpijade koji se sutra nastavlja na gradskom trgu, moći ćete da pratite i uživo na televiziji Banat. Početak prenosa zakazan je za 17h, kada ćemo se povremeno uključivati u  program, a od 20:30 očekuje vas direktan prenos utakmica polufinala i finala. 

Da podsetimo, turnir u basketu je kvalifikacioni i najbolje ekipe će Vršac prestavljati na završnom turniru 3x3 Srbija u Beogradu. Zahvaljujući Uličnoj olimpijadi, Vršac se i ove godine nalazi na mapi 3x3 turnira. 

Studentska Unija opštine Vršac zahvaljuje se televiziji Banat, koja je glavni medijski pokrovitelj Vršačke ulične olimpijade, na nesebičnoj podršci. . 

 

Nakon završetka današnjeg turnira u basketu, predah ćemo napraviti u Eskada baru. Očekuje vas Keglevich karneval prvi put u Vršcu. Specijalan bend, bina, rasveta, ali i standardno dobar provod zagarantovani su za večeras.  

Unija studenata opštine Vršac poziva sve učesnike Vršačke ulične olimpijade, ali i publiku da nam se pridruže na Keglevich karnevalu u Eskada baru. Vidimo se večeras u 22h!

Druga Vršačka ulična olimpijada - Sportom do uspeha biće svečano otvorena u četvrtak, 16. jula u 20h, na gradskom trgu u Vršcu. Studenti će prigodnim programom pozdraviti okupljene građane, ali i sve sportiste koji će se narednih dana takmičiti na Vršačkoj uličnoj olimpijadi. Pozivamo sve da nam se pridruže i podrže ideju članova Unije studenta Vršca da sport ponovo zaživi u našem gradu. Svečano otvaranje upotpuniće Emilija Đonin i Aleksandar Zavišin, a tada će se održati i žreb za turnir u basketu. 

Vršačka ulična olimpijada trajaće deset dana, od 17. do 26. jula. Vrščani će imati priliku da se takmiče u šest sportova. Turnir u odbojci na pesku, kao i takmičenje u plivanju održaće se na vršačkom gradskom jezeru. Turnir u basketu organizovan je u saradnji sa 3x3 Serbia i igra se po FIBA pravilima, te će se Vršac i ove godine naći na FIBA mapi 3x3 turnira. Najbolja ekipa iz Vršca plasiraće se direktno na finalni turnir 3x3 Srbije. U saradnji sa stonoteniserskom akademijom Millennium, organizovan je i turnir u stonom tenisu, u kategorijama singl i dubl, dok je prva Ulična trka organizovana u saradnji sa Atletskim klubom 1926. Biciklizam je novi sport koji je uvršćen u program Ulične olimpijade, pa je tako biciklistička trka organizovana u saradnji sa grupom "Harp bikes".

Podsećamo Vas da prijave za Vršačku uličnu olimpijadu još uvek traju, te nije kasno da se priključite ovoj velikoj sportskoj manifestaciji!

Humanitarni koncert "Sportisti za Jelenu" održaće se u petak, 3. jula, u kongresnoj dvorani centra "Milenijum" sa početkom u 19h. Koncert na kome će nastupiti balerine plesnog studija "Olja", devojčice iz acro - dance kluba "Super star" i gimnastičkog kluba "Star", kao i Emilija Đonin, organizovan je uz podršku Opštine Vršac i Sportskog saveza opštine Vršac i podržan od strane Crvenog krsta Vršac i Unije studenata Vršac, sa ciljem da se pomogne Jeleni Stojanović.

Vrščanka Jelena Stojanović pre šest godina je doživela tešku saobraćajnu nesreću. Ona je tada zadobila teške povrede kičme i dijagnostikovana joj je kvadriplegija. Šanse da se Jelena izleči postoje. Međutim, za njeno lečenje u Orlandu (SAD) potrebno je oko 6.000 $ mesečno, koje njena porodica bez pomoći humanih ljudi nije u mogućnosti da obezbedi. Julkica Marković Mitrašinović, članica Opštinskog veća zadužena za sport, pokrenula je inicijativu za organizovanje humanitarnog koncerta "Sportisti za Jelenu".

Mlade, talentovane sportistkinje i umetnice udružene u želji da pomognu Jeleni prikazaće svoje umeće na humanitarnom koncertu. Sav prihod od prodatih karata biće uplaćen na Jelenin račun.
Takođe, postoji mogućnost direktne uplate novčane pomoći na dinarski žiro račun:

BANCA INTESA

Jelena Stojanović

160-5800100361650-25

i na žiro račun za uplate iz inostranstva:

BCITITMM

Intesa San Paolo spa

Milan

Italy

Account With Institution:

DBDBRSBG

Banca Intesa ad Beograd

Milentija Popovića 7b

Novi Beograd, 11070

Republic of Serbia

IBAN RS35160583020023764249

JELENA STOJANOVIĆ

DELIGRADSKA 13

VRŠAC, 26300

REPUBLIC OF SERBIA

Osim sportskog, ovogodišnja Vršačka ulična olimpijada imaće i humanitarni karakter. Unija studenata će tako podržati dve humanitarne akcije koje je organizovalo udruženje "Parakvad VŠ". 

Tokom Vršačke ulične olimpijade biće organizovano prikupljanje novčane pomoći za obnovu kuće Jasne Krsmanović. Osim toga, Unija studenata će podržati i SMS akciji koja je pokrenuta u ovu svrhu.

Jasna Krsmanović je studentkinja Univerziteta u Novom Sadu koja boluje od dečije cerebralne paralize. Pored svih životnih poteškoća, zadesila ju je još jedna nesreća tokom prošlogodišnjih poplava. Naime, Jasninoj kući je voda tada nanela veliku štetu. Udruženje "Parakvad VŠ" započelo je SMS akciju za prikupljanje novčane pomoći kako bi se Jasnina kuća obnovila, a više o samoj akciji možete pročitati OVDE.

Druga humanitarna akcija kojoj će se učesnici Ulične olimpijade priključiti jeste akcija "Sakupi humani čep". Kako su veliki prijatelji Unije studenata opštine Vršac iz Desingn studia Clickman obezbedili 500 litara vode za učesnike Vršačke ulične olimpijade, organizovaćemo akciju sakupljanja čepova tokom turnira. Sve o akciji "Sakupi humani čep" pročitajte ovde.
Dođite na Vršačku uličnu olimpijadu, uživajte u sportu i druženju i podržite ove sjajne akcije!  

Vrščanin Filip Daćevac, apsolvent Učiteljskog fakulteta, dobitnik je prve nagrade "Paja Jovanović" na konkursu koji tradicionalno organizuje Kulturni centar Vršac za dva rada iz serije "Deca sanjari". 

Filip je samouki umetnik, a umetnošću se bavi tek nešto više od godinu dana.
"Jednostavno sam osetio potrebu da to treba da radim, da iskažem svoja osećanja kroz radove", kaže ovaj mladi umetnik. Do sada je naslikao, odnosno nacrtao, preko 300 radova i za relativno kratko vreme pronašao svoj stil. Koliko je talentovan, najbolje pokazuje činjenica da su mnogi zainteresovani za njegove radove, te je do sada imao četiri izložbe. Sledeća grupna izložba na kojoj će predstaviti svoja dela održaće se u Ciglani - Klubu ljubitelja teške industrije, u Beogradu, od 8. do 14. juna. Kako na izložbama dolazi u direktan kontakt sa drugim umetnicima, ali i ljubiteljima umetnosti, Filip napominje da je uvideo da umetnost nisu samo slike, već i ljubav, druženje i upoznavanje novih ljudi.

Nakon leta, mladog vršačkog umetnika 2. oktobra očekuje Internacionalni bijenalni festival crteža i grafika - "INTERBIFEP" na kome će predstaviti svoja dva rada. Međutim, njegovo prisustvo na ovom međunarodnom festivalu, na kome će se, osim Filipa, predstaviti još 133 umetnika iz 44 zemlje još uvek nije sigurno iz finansijskih razloga. Ipak, ovaj skromni, talentovani mladić se nada da će neko prepoznati njegov potencijal i omogućiti mu da prisustvuje na ovom prestižnom festivalu.

Filipove radove možete pogledati na njegovoj Fejsbuk stranici Filip Daćevac Art.

 

 11118294 10207141705723304 1759860638 n11334720 10207141716323569 369696893 n

četvrtak, 14 maj 2015 14:30

Noć muzeja u Vršcu

Tradicionalna manifestacija „Noć muzeja“ održaće se u Vršcu u subotu, 16. maja, u periodu od 17 do 01h. Najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom održava se po 12. put širom cele zemlje. Vrščani će ovom prilikom imati mogućnost da besplatno obiđu mnoge institucije kulture i prisustvuju zanimljivim predavanjima, izložbama i radionicama.

PROGRAM:

GRADSKA BIBLIOTEKA
Predavanje i izložba „Fotografija u Vršcu 1840 – 1918.“
Tema predavanja je razvoj fotografskog zanata u Vršcu, od prve dagerotipije nastale davne 1840. godine i prvih stalnih fotografskih ateljea, do poslednjih dana Velikog rata kada većina tadašnjih fotografa zauvek zatvara svoje radionice. Posetioci će takođe imati priliku da pogledaju fotografije svih fotografa koji su u tom periodu radili u Vršcu. U realizaciji programa učestvuje i Udruženje ljubitelja starina „Feliks Mileker“.

KONKORDIJA
Izložbe:
„Hronika Vršca”
Hladno oružje iz zbirki Gradskog muzeja
Izložba slika i crteža Javora Rašajski
Izložba fotografija Stanislava Valnohe „Moja divna Češka i Srbija”
U 18h - mali koncert Muzičke škole „Josif Marinković” Vršac - „Od Baha do džeza”.

APOTEKA NA STEPENICAMA
Izložbe:
„Sećanje na Paju Jovanovića“
„Od praistorije do srednjeg veka“
„Istorija zdravstvene kulture jugoistočnog Banata“
Izložba medalja iz zbirki Muzeja
U 20h - „Papirni novac na području Srbije (1884-1945)“, autor Ljijana Bakić, kustos Gradskog muzeja .

DOM OMLADINE
Izložba ,,Sаčuvаjmo stаre zаnаte" sа početkom u 19 čаsovа u galeriji Doma omladine.
Izložbu koju čine rаzne fotogrаfije i predmeti stаrih zаnаtа populаrnih nа teritoriji Vršcа i Bаnаtа organizuje udruženje ,,Feliks Mileker" i Dom omlаdine Vršаc. Posebаn kuriozitet ove izložbe su zаnаtski rаdovi koji će biti kreirаni u toku sаme izložbe, nа licu mestа.

KULTURNI CENTAR
Izložba Predraga Kovačevića i Irene Divić ,,Ambijetalna instalacija" u 17 časova u galeriji Kulturnog centra.

NARODNO POZORIŠTE ,,STERIJA"
Izložba kostima i fotografisanje posetilaca u pozorišnim kostimima u 20 časova.

ŠKOLSKI CENTAR ,,NIKOLA TESLA”
Interaktivni ogledi, radovi učenika, radionice – ,,Tesline munje III”.
Ispitajte svoje strpljenje, periferni vid, reflekse, memoriju, izmerite svoju visinu pomoću zvuka, promenite frizuru… Sve vreme oko vas sevaće munje Teslinih transformatora i sijalice svetleti bez žica.
Otkrijte šta je skriveno u jabuci i krompiru i napravite svoj prvi program.

KNJIŽEVNA OPŠTINA VRŠAC – ATRIJUM TRŽNOG CENTRA ,,BAHUS”
Izložba najnovijih izdanja.
Kreativna radionica za decu i mlade ,,Boje, mirisi i zvuci mog detinjstva” u 20 časova.

UDRUŽENJE ,,TAČKA SUSRETANJA” – SALON KOD PORTE
Multimedijalni projekat Zlatimira Kopila ,,Ende Station: Berlin”, svečano otvaranje u 20 časova.
Izložba slika i instalacija će biti propraćena rok nastupom kultne vršače grupe Yankees, čiji je Zlatomir Kopil član, a treći segment večeri je promocija knjige pesama koje će biti objavljene za tu priliku.

SABORNA CRKVA SVETOG OCA NIKOLAJA
Otvorena za razgledanje od 17h do 20h.

RIMOKATOLIČKA CRKVA SVETOG GERHARDA
Otvorena za razgledanje od 19.30h do 22h.

RUMUNSKA PRAVOSLAVNA CRKVA
Otvorena za razgledanje od 18h do 21h.

Na sednici Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu održanoj u utorak, 12. maja 2015. godine, razrešen je sa mesta predsednika Studentskog parlamenta Milivoje Ćorić, student Poljoprivrednog fakulteta.

Nakon inicijative za smenu, podnete 5. maja 2015. godine, a koju je, pored članova Studentskog parlamenta, podržao i student prorektor Univerziteta u Beogradu, Milivoje Ćorić smenjen je javnim glasanjem uz podršku apsolutne većine članova.

Inicijativa za smenu pokrenuta je jer je predsednik svojim aktivnostima blokirao rad i održavanje sednica Studentskog parlamenta i sprečio reagovanje studenata na predlog o povećanju školarina na devet fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i reakciju povodom odluke o smanjenju broja ispitnih rokova na četiri.

Pored toga što nije obavljao svoje dužnosti i zastupao interese studenata na odgovarajući način, Milivoje Ćorić je, bez znanja ostalih članova Studentskog parlamenta, uključujući i studenta prorektora, zamenika predsednika, generalnog sekretara i potpredsednike, nezakonito raspolagao finansijskim sredstvima i time oštetio budžet Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

Iz svega navedenog, većina članova Studentskog parlamenta došla je do zaključka da je Parlamentu potrebno novo rukovodstvo koje će savesno voditi ovu instituciju i raditi u korist studenata.

izvor: portalmladi.com

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

eVrsac

OpstinaVrsac

ArchLAB

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

edukacija

Cefix

ClickMan

PricajmoOTome

VrsacMOJKraj

VrsacPlus

TOV

iserbia

OklagijaRS

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu