ponedeljak, 20 jun 2016 09:35

Velike kompanije ulažu u obrazovanje industrijskih inženjera na FTN

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Verovali ili ne, na našem tržištu rada ne postoji dovoljan broj industrijskih inženjera koji bi odgovorili zahtevima i podržali ambicioznu dinamiku razvoja inostranih kompanija koje otvaraju svoje pogone u Srbiji.
 
Na ovu činjenicu su odreagovale uspešne kompanija iz EU i SAD ali i najuspešnije domaće kompanije, obraćajući se najvećem fakultetu u regionu, Fakultetu tehničkih nauka usled čega je ove godine raspisan konkurs za upis 20 studenata industrijskog inženjerstva više nego prošle godine.
 
Saradnja sa ovim kompanijama se neće završiti samo na zajedničkom učešću na poboljšanju i usklađivanju programa studija sa potrebom tržišta već i stvaranju uslova da što veći broj kandidata upiše studije bez troškova školarine.
 
Najuspešnije kompanije na našim prostorima, kao što su Bosch, Norma Group i Arma su odlučile da finansiraju određeni broj mesta van budžetske kvote, tako da će na Industrijsko inženjerstvo ali i Inženjerski menadžment, ove godine moći više studenata besplatno ući u trku za diplomom koja im garantuje profesionalni uspeh u ovim prestižnim kompanijama.
 
Ovaj model predstavlja vid stipendiranja, sa tom razlikom što kompanije u prvoj godini ne potpisuju ugovore sa studentima već, sa Fakultetom tehničkih nauka, stvaraju uslove da što veći broj studenata dobije šansu, a u drugoj godini je predviđeno potpisivanje ugovora sa najuspešnijim zainteresovanim studentima. 
 
- Za ovakvu saradnju su zaslužni naši student, industrijski inženjeri koji su kao zaposleni u ovim kompanijama, svojim znanjem i kompetencijama potvrdili kvalitet naših studijskih programa i otvorili vrata za saradnju sa najuspešnijim kompanijama u regionu a i šire. Ovo je izuzetno važan trenutak za generacije koje dolaze - izjavio je doc.dr Bojan Lalić, direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment  na kome se, pored studija Industrijskog inženjerstva, izvode i Inženjerski menadžment, Mehatronika i Inženjerstvo informacionih sistema.
 
Pročitano 2461 puta
Jasmina Krajovan

Četvorogodišnja devojčica izgubljena u svetu odraslih. 

 

 

jasmina.krajovan@studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

PricajmoOTome

OklagijaRS

eVrsac

VrsacPlus

Cefix

KulturniCentarVrsac

OpstinaVrsac

ClickMan

edukacija

iserbia

VAK

ArchLAB

VrsacMOJKraj

TOV