sreda, 15 oktobar 2014 13:45

Biološki fakultet

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovni podaci o fakultetu

Adresa: Studentski trg 16, 11 000 Beograd
Telefon: 011/2635-627
E - mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (šef službe), Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.bio.bg.ac.rs

Podaci o studijama

Smerovi: Opšta biologija, Molekularna biologija i fiziologija, Ekologija
Cena skolarine (redovne studije): 80.000 din.
Prijemni ispit: Biologija (60 poena); Prijemni se sprema iz biologije za sva četiri razreda gimnazije prirodno-matematičkog smera.
Broj studenata: Ukupno 230. Raspodela studenata po modulima: Opšta biologija 110 (85 na teret budzeta i 25 samofinansirajućih), Molekularna biologija i fiziologija 80 (45 na teret budzeta i 25 samofinansirajućih), Ekologija 40 (30 na teret budzeta i 10 samofinansirajućih)
Šta sve možeš raditi sa diplomom Biološkog fakulteta: Asistent na fakultetu na određenoj katedri, profesor na fakultetu iz određenog predmeta, profesor biologije i ekologije u osnovnim i srednjim školama, terenska istraživanja vezana za sve žive procese i organizme koji se dešavaju u prirodi, rad u laboratorijama u zavisnosti od master opredeljenja, rad u različitim istraživačkim institutima – Torlak (institut za virusologiju, vakcine i serume), Institut Vinča, Institut za genetiku i genetičko inžinjerstvo. Centri fakulteta: www.bio.bg.ac.rs/01_centri.php
Komentar studenata Biološkog fakulteta Đurđije Paučković: Biološki fakultet je pravo mesto da se bolje upoznate sa najlepšom prirodnom naukom – biologijom. Na njemu vas očekuju najnovija saznanja iz različitih oblasti biologije, ekologije i molekularne biologije i fiziologije. Kao i na svakom fakultetu, od studenata se zahteva mnogo rada, posvećenosti i redovno učenje (naravno, za one koji hoće da izvuku maksimum iz svojih studija). Nakon završenog fakulteta možete da nastavite da se usavršavate u različitim poljima biologije, ali u srodnim naukama: fizičkoj hemiji, hemiji, biohemiji, biofizici, bioinformatici, kriminalistici, medicini, veterini, itd. Od studentskih organizacija veoma su aktivni Studentski parlament i Savez studenata, koji se aktivno bave poboljšanjem nastave i podizanjem studentskog standarda. Većina studenata ovog fakulteta zamera organizaciji nastave malo časova prakse, laboratorijskog i terenskog rada, ali u poslednjih par godina Uprava fakulteta intenzivno radi na podizanju nivoa praktičnog usavršavanja. Takođe, naši student su dobrodlošli na različitim Univerzitetima širom sveta, naročito centralne Evrope i Sjedinjenih Američkih država, tako da prilike za praksu postoje za svakog ko pokaze interesovanje. 

Kratak opis

Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu najveći je i najstariji fakultet bioloških nauka u Srbiji. Ove godine (2014) navršava se 160 godina od kada je Knjaz Srbije Aleksandar Karađorđević, doneo ukaz kojim potvrđuje odluku državnog Sovjeta o uspostavljanju Zoološkog i Botaničkog kabineta pri Velikoj školi u Beogradu, a za njihovog upravnika postavljen je dr Josif Pančić, potonji rector Velike škole i prvi predsednik Kraljevsko-Srpske akademije u Beogradu, današnje Srpske akademije nauka i umetnosti.
Predavanja i vežbe na Biološkom fakultetu se održavaju na više lokacija: Filološki fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Fakultet za Fiziku, Fakultet za Fizičku hemiju, Botanička bašta “Jevremovac”. Studenti Biološkog fakulteta imaju priliku da volontiraju u zoološkom vrtu i botaničkoj bašti, samim tim imaju besplatan ulaz uz indeks u oba.

Pročitano 5745 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 27 oktobar 2014 00:14
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

OpstinaVrsac

ClickMan

VrsacMOJKraj

eVrsac

VAK

PricajmoOTome

TOV

edukacija

KulturniCentarVrsac

Cefix

iserbia

OklagijaRS

VrsacPlus

parakvadvs