subota, 23 april 2016 17:29

Održan seminar Mladi i preduzetništvo

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Seminar Mladi i preduzetništvo održan je juče, 22. aprila u organizaciji Unije studenata Vršac u saradnji sa Kulturnim centrom. Tokom sat i po vremena, u maloj sali bioskopa, svoje priče su sa sugrađanima podelili vršački preduzetnik Milan Veličković – Slatka radionica Jovana, Alen Šari – Escape Room i savetnik za mali biznis u Banci Intesa Filip Šari.
 
Program je vodila Jelena Škorić, a priliku da otvori seminar imao je organizator projekta i koordinator sektora za vršačke studente, Nemanja Antić, koji se zahvalio svim prisutnima, kao i predavačima.
 
Seminar su započeli Alen Šari i Milan Veličković, koji su sa publikom podelili svoje početke. Naime, Slatka radionica Jovana je započela kao porodični biznis, a Alen je Escape Room otvorio inspirisan ovakvim vidom zabave u inostranstvu.
 
„Ideja da se održi ovakav interaktivni seminar je odlična, kao i sama organizacija. Nadam se da smo uspeli da omladini makar malo približimo kako to izgleda voditi firmu i na šta sve treba obratiti pažnju. Takođe, cilj nam je bio da ih ohrabrimo da, ukoliko imaju kvalitetnu viziju, ideju, obavezno i pokušaju, odnosno, krenu sa realizacijom“, poručio je Alen Šari za naš portal. „Uniji želim još mnogo ovakvih projekata. Apsolutno ih podržavam u svemu što rade i čine za našu zajednicu, i iz ličnog iskustva mogu reći da je zadovoljstvo sarađivati sa njima.", dodao je Alen.
 
Nakon toga je savetnik za mali biznis u Banci Intesa, Filip Šari, sa pravne strane govorio o postojećim tipovima preduzeća, pa i posavetovao koja bi bilo dobro osnovati. Naime, svoju kompaniju možete otvoriti i sa 100 dinara! Sem toga, potrebni su vam i prijavljivanje u APR-u, račun u banci, pečat i potpis na sudu. 
 
Sva trojica su podelili svoje stavove u vezi sa konkurencijom i da li je ona pozitivna, negativna ili ipak neutralna pojava. U završnom delu seminara, usledila su pitanja publike predavačima.
 
Organizator Nemanja Antić poručio je da je veoma zadovoljan odzivom i samim tokom seminara. „Ideja je upravo bila da pokrenemo mlade ljude i barem im malo približimo preduzetništvo. Nadam se da će ovakvih projekata u budućnosti biti još više“, dodao je Nemanja. 
 
Pročitano 3841 puta Poslednji put izmenjeno subota, 23 april 2016 19:58
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

eVrsac

ClickMan

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

edukacija

ArchLAB

OklagijaRS

VrsacMOJKraj

Cefix

VrsacPlus

OpstinaVrsac

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

VAK

iserbia

TOV