četvrtak, 11 jun 2015 11:42

Jednogodišnji akademski program „Studije budućnosti“

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Beogradska otvorena škola (BOŠ) već 22 godine organizuje jednogodišnje obrazovne programe za talentovane studente. Aktivnosti BOŠ-a usmerene su ka dodatnom obrazovanju i povezivanju odabranih studenata univerziteta u Beogradu kroz multidisciplinarne akademske programe iz oblasti društvenih i humanističkih nauka. Kvalitet BOŠ-ovog programa, znanje i veštine koje studenti steknu tokom svog obrazovanja u BOŠ-u postaju izuzetna preporuka za perspektivne poslove u brojnim oblastima.

Članovi Alumni mreže BOŠ-a, koja danas okuplja 1065 alumnista, danas su zaposleni u kompanijama, bankama, vladinim institucijama, na fakultetima, institutima, u nevladinim organizacijama i političkim strankama. Cilj Alumni mreže je da poveže nekadašnje studente kako bi ojačala mrežu mladih obrazovanih lidera koji će zauzeti značajne pozicije u različitim sektorima društva i na taj način učestvovati u procesu tranzicije od industrijskog ka inovativnom dobu.

Od akademske 2012/2013. godine, BOŠ organizuje program „Studije budućnosti“ koji ima za cilj da odabrane studente, kroz dodatno obrazovanje, upozna sa glavnim globalnim trendovima i izazovima pred kojima se nalazi savremeni svet.

Teme budućnosti, značajne su zbog razvoja svesti kod studenata o glavnim izazovima i trendovima koji utiču na dalji razvoj čovečanstva, posmatrajući globalno, i njihov odraz na region i Srbiju konkretno. Unapređujući znanja i veštine koje su usredsređene na pitanja budućnosti, studenti, kroz pozicije koje stiču ili su već stekli, a u okviru oblasti kojima se bave, doprinose opštem razvoju društva, strateški i odgovorno se postavljajući prema društvenim, ekonomskim, informaciono-tehnološkim, kulturnim, političkim, demografskim, antropološkim i drugim izazovima sadašnjice.

Program se realizuje kroz organizaciju nastave za četiri modula znanja i veština, programu prakse i pisanju Završnog rada.

Program „Studije budućnosti“ je namenjen studentima četvrte godine i studentima master studija, prirodnih, tehničkih i društveno-humanističkih fakulteta, svih univerziteta u Beogradu. Studenti treba da budu, ili jesu, aktivni i društveno angažovani. U akademskoj 2015/2016. godini biće upisano 25–30 studenata, koji uspešno završe proces selekcije, koji se sastoji iz tri faze: prijavljivanje (popunjavanje onlajn formulara posebno osmišljenog kako bi se pronašli najbolji kandidati), testiranje (test opšte kulture i informisanosti, test sposobnosti i ličnosti i test engleskog jezika) i intervju na srpskom i engleskom jeziku sa petočlanom komisijom.

Program „Studije budućnosti“ traje godinu dana. Počinje u oktobru 2015. godine i završava se dodelom Diploma studentima koji uspešno završe program u novembru 2016. godine.

Više informacija o upisu XXIII generacije studenata i programu „Studije budućnosti“ možete pogledati na http://www.bos.rs/daus.

Pročitano 3847 puta
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

OpstinaVrsac

TOV

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacPlus

VAK

ArchLAB

PricajmoOTome

edukacija

eVrsac

KulturniCentarVrsac

OklagijaRS

ClickMan

iserbia

VrsacMOJKraj

Cefix