sreda, 12 novembar 2014 23:12

Vrščani uspešni na takmičenju u solo pevanju

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Marina Santrač (mecosopran) i Aleksandar Zavišin (tenor) predstavljali su Vršac na prvom Međunarodnom takmičenju solo pevača Vera Kovač Vitkai, koje je održano u Srednjoj muzičkoj školi „Isidor Bajić” u Novom Sadu.
 
Takmičenje je bilo podeljeno u 5 kategorija, prema godinama starosti. Marina Santrač je u 1. kategoriji osvojila prvu nagradu. Ona je dobitnica mnogobrojnih nagrada, među kojima je i laureat na republičkom takmičenju u 2013, a takođe je i dobitnca nagrade Vojvodine za talentovane učenike osnovnih i srednjih škola koji postižu izvanredne rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu za godinu 2013.
Marina je od ove godine student Akademije umetnosti u Novom Sadu na Departmanu za likovno i učenca drugog razreda Srednje muzičke škole “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Marina se predstavila  repertoarom: A. Scarlati – “Se Florindo e fedele”, F. Schubert –“ Romanze” i S. Rahmanjinov – “Полюбила я на печаль свою.”
U 4. kategoriji nastupio je Aleksandar Zavišin (tenor), učenik 2. razreda Srednje muzičke škole “Josif Marinković” iz Vršca, u klasi profesora Ljubomira Popovića i za svoj nastup zaslužio je, prema mišljenju žirija, drugu nagradu.
Konkurencija je bila veoma jaka, jer je u istoj grupi bio pevač završne godine akademskih studija u Novom Sadu, bas, Miloš Milojević, koji je proglašen za laureat takmičenja.
 
Repertoar Aleksandra Zavišina bio je: G. Legrenzi- “Che fiero costume”, F. Mendelssohn- “Sei getreu bis in den Tod (Paulus)” , P. I. Čajkovski-“ Seranada don Žuana”, F. Schubert –“Ständchen”, G. Verdi –“ La donna e mobile” (opera “Rigoletto” -arija Vojvode od Mantove)
Pre ovog takmičenja Aleksandar je nastupao još i na: 
- 4. takmičenju solo pevača „Mita Topalović“ u Pančevu, gde je osvojio prvu nagradu (decembar 2013);
- smotri talenata u Sremskim Karlovcima, u organizaciji  Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, gde je takođe osvojio prvu nagradu (novembar 2013);
- međunarodnom takmičenju solo pevača u Temišvaru “Facultatea de Muzica”, na kom je osvojio nagradu laureat (maj 2013).
Izvor: eVrsac
 
Pročitano 4197 puta
Jasmina Krajovan

Četvorogodišnja devojčica izgubljena u svetu odraslih. 

 

 

jasmina.krajovan@studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

parakvadvs

VAK

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacPlus

TOV

VrsacMOJKraj

PricajmoOTome

eVrsac

OklagijaRS

Cefix

OpstinaVrsac

KulturniCentarVrsac

edukacija

ClickMan

ArchLAB