utorak, 07 mart 2017 18:05

Kampanja "Biće bolje" i u Vršcu!

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Kampanju "Biće bolje" pokrenuli su Loud & Queer, Inicijativa za demokratsku tranziciju i Kancelarija za ljudska i manjinska prava. Započeta je nizom kratkih video klipova, a za cilj ima povećanje tolerancije prema osobama drugačije seksualne orijentacije. 
 
U videima ljudi mogu videti one koji su se već susreli sa nerazumevanjem okoline, ali koji su shvatili značaj ustajanja protiv problema i odlučili da u javnosti iznesu svoj problem.
 
PR kampanje "Biće bolje" Filip Roksandić, u svom videu je rekao da postoji par stvari koje bi želeo da poruči svima. "Problemi su rešivi. Budite ono što jeste. Prihvatite sebe. Prihvatite razlike". Naime, ono što je interesantno u vezi sa Filipom jeste da je upravo on učestvovao u "rušenju prajda", a sada je pokretač ove inicijative. Njegovu priču možete pogledati OVDE.
 
 Što se Vršca tiče, Stefan Mihajlovski, voditelj, kolumnista, aktivista za ljudska prava i student Fakulteta za medije i komunikacije, podržao je kampanju ‘’Biće bolje’’ i pružio podršku ideji stvaranja tolerancije prema manjinama, ovoga puta sa akcentom na LGBT zajednicu u Srbiji. Njegov video možete pogledati OVDE.
 
‘’Biće bolje kada budemo imali više razumevanja jedni za druge, što znači veću toleranciju, manje predrasuda i stereotipa, bolju komunikaciju. Biće bolje kada prihvatimo i zavolimo sebe i kada shvatimo da je bez obzira na veru, boju kože ili seksualnu orijentaciju ljubav jednaka za sve, što uključuje poštovanje, poverenje i podršku. Treba da shvatimo da mržnja znači strah i nesigurnost, a zamislite kada bismo svi mogli slobodno da volimo partnera ili partnerku koje želimo, koliko bi ta ljubav dala motivaciju da stvaramo i da napravimo velike priče u kulturi, umetnosti, nauci ili nekoj drugoj oblasti, i koliko bi onda ova zemlja bila naprednija i bolja’’, rekao je Mihajlovski.
 
Pročitano 3721 puta

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

VrsacPlus

VAK

parakvadvs

OpstinaVrsac

ArchLAB

OklagijaRS

PricajmoOTome

ClickMan

Cefix

VrsacMOJKraj

TOV

edukacija

eVrsac

KulturniCentarVrsac