četvrtak, 31 jul 2014 17:36

Unija organizovala sređivanje terena za odbojku na pesku

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Ove godine osim brojnih sportista, volontera, stečenog iskustva i znanja, za nama je ostao i jedan sređeni teren koji ćete slobodno moći da koristite. Reč je o starom terenu za odbojku na pesku, koji je urađen po standardima volley beach – a.

Ideju za sređivanje terena pokrenuo je član Unije, Igor Santrač, kao prvi korak u organizovanju kasnijeg turnira u odbojci na istom terenu. Naime, naša ideja je Vršac u narednim godinama dobije kvalifikacioni turnir u volley beach – u, a teren koji već postoji na jezeru nažalost ne ispunjava te uslove. Nedelju dana pre početka turnira počeli smo sa sređivanjem terena koji je bio zapušten toliko da osim zarđalih stubova za mrežu, ništa nije ni asociralo da se tu nalazio teren. Uz finansijsku podršku picerije Masters i MBV – a, unajmili smo bager koji je iskopao zemlju i napravio dobru podlogu za naš budući rad.

Predstavnici DKP 2. oktobar ustupili su određenu količinu peska; Turistička opština Vršac kupila je materijal da se okreči zid pored terena, a pored volontera pomogao je oko ovog dela i Djura Pavkov. Zamolili smo predstavnike Tehnike da poprave reflektore da bi se turnir igrao i noću i oni su svoj zadatak ispunili.

Veliki broj volontera i volonterki su više dana potom kopali, čistili teren, prosejavali i razdvajali pesak od zemlje i čupali korov. Naši volonteri, koordinisani od strane Miloša Višackog i Igora Santrača, finiširali su sam teren, postavili mrežu i linije.

Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su bili uključeni u ovu akciju u kojoj smatramo da smo dali mali doprinos razvoju odbojke na pesku u Vršcu.  Nadamo se da će taj teren ostati u upotrebi i da će sledeće godine turnir biti na još višem nivou.

Pročitano 3983 puta Poslednji put izmenjeno petak, 01 avgust 2014 10:04
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacMOJKraj

edukacija

parakvadvs

TOV

ArchLAB

iserbia

OklagijaRS

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

eVrsac

ClickMan

KulturniCentarVrsac

OpstinaVrsac

PricajmoOTome

VAK

VrsacPlus