četvrtak, 24 januar 2019 18:16

Godišnja sednica skupštine Unije studenata Vršac

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)


Godišnja sednica skupštine Unije studenata Vršac održana je trećeg januara, a među temama koje su vođene bile su i smena vlasti u okviru organizacije, organizacija rada, kao i uvođenje dodatnog sektora. 

Aleksandra Zarija se povukla sa mesta predsednice, a za tu poziciju je izabrana Miljana Nikolić. Takođe, članovi upravnog odbora, Jasmina Krajovan i Dario Maticki, kao članovi koji su pri kraju svog fakultetskog obrazovanja, izglasani su da predstavljaju nadzorni odbor Unije. Za mesto potpresednika Unije, postavljena je Jovana Jović, dok je za sekretara odabran Rastko Mrđa.  

"Promene su neophodan deo napretka. Iako je za mene ovo izuzetno emotivan trenutak jer sam kroz rad u Uniji doživela mnoštvo nezaboravnih trenutaka, vreme je da mlade nade preuzmu kormilo. Potpuno sam sigurna da će nova generacija na čelu sa Miljanom biti uspešnija od nas do sad", izjavila je Aleksandra Zarija.

Osim smene vlasti, na sastanku je pokrenuta tema srednjoškolaca, koji su krucijalni u projektima koje ostvarujemo. Shodno tome, odlučeno je da im se da pravo glasa, te da i oni postanu ravnopravni članovi Unije u okviru sektora za srednjoškolce. 

Sa ciljem da se rad precizira i stvore jasni ciljevi, odlučeno je da se Unija bazira na jednom letnjem i jednom zimskom projektu, na kojima će članovi raditi tokom godine. Prvi zimski projekat planiran je za sredinu februara ove godine, a više o tome će uskoro biti istaknuto na portalu Unije studenata Vršac. Što se sektora za zabavu tiče, za njega je  zadužena Marina Nešić. Odlučeno je da bude 5 primarnih žurki godišnje, 2 letnje, 1 zimska, 1 za Uskršnje praznike i  tradicionalni maskenbal. Na čelu sektora za informisanje je postavljena Dunja Marić, koja će tu ostati do glasanja za mesto glavnog i odgovornog urednika portala. 

"Generacija iza nas je ostavila mnogo toga za sobom, a najviše motivaciju i želju za radom, koju su uspeli da ukorene u svakom članu ove organizacije. Unija je bila i ostala sastavni deo života svih nas, a nadam se da će se to videti kroz nove ideje koje ćemo u sledećem periodu sprovesti", rekla je Miljana Nikolić. 

 

Pročitano 3410 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 24 januar 2019 19:03
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

KulturniCentarVrsac

TOV

OklagijaRS

parakvadvs

ArchLAB

VrsacMOJKraj

VAK

Cefix

VrsacPlus

iserbia

eVrsac

OpstinaVrsac

PricajmoOTome

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

ClickMan