petak, 25 decembar 2015 18:49

Fondacija "Jelena Šantić" - konkurs za projekte

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Fondacija „Jelena Šantić“, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (BTD), raspisuje konkurs «Hrabri iskoraci u novim kulturnim praksama» namenjen podsticanju društvenih promena u lokalnim zajednicama kroz inkluzivnu ulogu kulture i umetnosti.

Prioritet će imati inovativni kulturni i umetnički programi u lokalnim zajednicama kreirani od strane udruženja građana i fondacija, koji će svojim aktivnostima doprineti promeni i unapređenju života većeg broja ljudi u sredinama u kojima deluju.

Ovim konkursom se podržavaju projekti koji koriste kulturu i umetnost da pomognu integraciju osetljivih društvenih grupa, a posebno – izbeglica, migranata, dece, mladih, starijih osoba, kako iz gradskih, tako i iz ruralnih sredina – u društvene zajednice.

Fondacija „Jelena Šantić“ traga za projektima koji idu dalje od tradicionalnih formi umetnosti, koji povezuju kulturu i umetnost u zajednicama, u kontekstu društvenih promena, koristeći tri principa:
Socijalno uključivanje – Projekat koji realizujete, treba da bude dostupan korisnicima i ciljnim grupama kojima se obraćate. Neophodno je da u okviru aktivnosti postoje razvijeni mehanizmi uključivanja osoba iz osetljivih grupa u redovne društvene tokove, kao i da teme koje se bave osetljivim grupama budu dostupne svima.
Publika – Projekat treba da ima jasno definisane načine aktivnog uključivanja publike i korisnika u planiranje i realizaciju aktivnosti, načine animiranja nove i negovanja postojeće publike.
Nove tehnologije – Inicijative treba da pokažu efikasnost i umeće korišćenja novih tehnologija, društvenih mreža, aplikacija i sličnih mehanizama, a radi zadovoljenja konkretnih potreba građana i građanki.

Na konkurs «Hrabri iskoraci u novim kulturnim praksama» mogu da se prijave registrovana udruženja građana i fondacije u Srbiji. Pojedinci, privredni subjekti, međunarodne, političke i verske organizacije, državne institucije i vladina tela ne odgovaraju uslovima ovog konkursa.

Aplikant može da podnese jedan predlog projekta. Podržani projekti treba da budu realizovani u periodu od 15. februara do 30. juna 2016. godine.

Maksimalni iznos pojedinačne donacije po projektu je 300.000 dinara.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 11. januar 2016. godine do 17h, putem on-line aplikacije.

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi sa on-line apliciranjem, možete pisati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Preuzeto sa sajta http://portalmladi.com

Pročitano 4005 puta Poslednji put izmenjeno petak, 25 decembar 2015 21:06

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

ArchLAB

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

PricajmoOTome

iserbia

TOV

edukacija

VAK

VrsacMOJKraj

OpstinaVrsac

KulturniCentarVrsac

Cefix

parakvadvs

VrsacPlus

OklagijaRS

ClickMan