nedelja, 12 oktobar 2014 12:29

SusMathEdu – radionice u Zrenjaninu i Temišvaru

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Ove nedelje u Zrenjaninu i Temišvaru održane su dve radionice za srednjoškolce Srbije i Rumunije u okviru projekta Sustaining Mathematical Excellence, na kojima je Vršac imao dva predstavnika iz Školskog centra „Nikola Tesla“.

Kako su realizatori projekta naveli, cilj radionica je bio međusobno upoznavanje srednjoškolaca Rumunije i Srbije, koji su se istakli u ovom projektu. Na prvoj radionici, koja je održana u utorak u Zrenjaninu (TF „Mihajlo Pupin“), učenici su podeljeni u timove sa po jednim učenikom iz Srbije i jednim iz Rumunije, te su se tako takmičili rešavajući test iz matematike. Najuspešniji tim je nagrađen.

Druga radionica, održana u Temišvaru (West University), postavila je drugačiji izazov pred mlade matematičare – u svakom timu je bilo po tri đaka iz obe države i rešavali su znatno teži test. Tri najuspešnije ekipe su dobile diplomu kao potvrdu za ostvareni uspeh.

Atmosfera na radionicama je bila izuzetno prijatna, učenici su se veoma dobro sporazumevali na engleskom jeziku i zabeležili značajne rezultate na testovima, a organizatori su, po svemu sudeći, veoma uspešno ostvarili zacrtani cilj radionica.

Sustaining Mathematical Excellence je projekat saradnje Srbije i Rumunije koji je pokrenut krajem prošle školske godine i centar dešavanja je portal prilagođen đacima i profesorima, na kojem se postavljaju zadaci koje đaci rešavaju. Profesori boduju priložena rešenja, a ukupan učinak svakog đaka se može pratiti na rang listi.

Program traje do kraja ove godine, ali su realizatori projekta istakli da će portal, u koji je uloženo mnogo truda, ostati dostupan i nakon završetka samog projekta.

Pročitano 3293 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 28 oktobar 2014 20:11

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacMOJKraj

iserbia

TOV

ClickMan

VAK

OklagijaRS

ArchLAB

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

OpstinaVrsac

Cefix

parakvadvs

PricajmoOTome

VrsacPlus

eVrsac

edukacija