utorak, 25 novembar 2014 18:44

Petnica raspisala konkurs za 2015.

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Istraživačka stanica Petnica, evropska institucija za rad sa mladim talentima, raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2015. godini.
 
Svi zainteresovani srednjoškolci iz cele Srbije, ali i Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, i Hrvatske, imaju priliku da se do 7. decembra prijave za naučno-obrazovne programe u Petnici, koji će biti realizovani tokom naredne godine, piše u saopštenju.
 
"Već 33 godine uspešno radimo na obrazovanju mladih generacija koje se zanimaju za prirodne, društvene i tehničke nauke, i koje žele da se usavršavaju i prave prve korake u nauci. Zainteresovani srednjoškolci, kojima možda regularan sistem školovanja nije dovoljan, a vole astronomiju, fiziku, elektorniku, računarstvo, matematiku, biologiju, hemiju, geologiju, medicinu, sociologiju, antropologiju, psihologiju, istroiju, lingvistiku, arheologiju ili grafički dizajn dobro došli su da se prijave na naš konkurs", piše u saopštenju Petnice. 
 
Rukovodilac u Istraživačkoj stanici Petnica Nikola Božić naveo je u saopštenju da je želja te ustanove da identifikuje motivisane i zainteresovane srednjoškolce. 
 
"Oni ne moraju imati najbolje ocene, ili biti takmičari, ali ako vole nauku, i već sami pokušavaju naukom da se bave kod kuće, onda je Petnica za njih pravo mesto. Dovoljno je da nam svoja interesovanja i dosadašnje aktivnosti dobro predstave i istaknu se među svim ostalim prijavljenim kandidatima, i postaće polaznici naših programa”, naveo je Božić u saopštenju. 
 
Nakon procesa izbora, više od 1.000 srednjoškolaca će naredne godine imati priliku da u Petnici svoje prve korake u nauci prave na najmodernijoj opremi, a sa njima će raditi najbolji mladi naučnici iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji, piše u saopštenju. 
 
Božić je naveo da je prijavu za programe moguće skinuti sa sajta Petnice, a nakon toga je potrebno dokumentaciju dobro pročitati. 
 
“Zatim je potrebno da nam se lepo predstavite kroz formular, autobiografiju, motivaciono pismo i esej. Pozivamo i rodtelje, bake i deke, ali i nastavnike, da predlože onima za koje misle da će im boravak u Petnici značiti u napredovanju da se prijave. Vrlo je važno da to učenici sami urade”, navodi Božić u saopštenju.
 
Preuzeto sa: b92.net
Pročitano 3441 puta Poslednji put izmenjeno petak, 28 novembar 2014 11:23
Aleksandra Zarija

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

edukacija

ClickMan

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

VrsacMOJKraj

eVrsac

OklagijaRS

Cefix

PricajmoOTome

OpstinaVrsac

VrsacPlus

VAK

iserbia

TOV

ArchLAB