utorak, 31 mart 2015 18:01

Predstavljen projekat "Dokaži da znaš"

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Danas su u malom amfiteatru vršačke gimnazije "Borislav Petrov Braca" održane aktivnosti u vezi sa projektom “Dokaži da znaš”. Projekat se odnosi na prevenciju diskriminacije i nasilja i podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport APV. Projekat realizuje udruženje građana “Pletenica” iz Bele Crkve, a skupu su prisustvovali učenici gimnazije. Jedan od ciljeva projekta je i uključivanje dece sa posebnim potrebama u sistem obrazovanja. Predsednica udruženja, Danijela Jovanović, inače magistar srpskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu, obratila se prisutnim učenicima i pohvalila uspešno sprevedenu akciju učeničkog parlamenta pod nazivom “Podeli sreću” . Akcijom su gimnazijalci darivali članove udruženja “Pletenica” za vreme novogodišnjih praznika. Ona je zatim istakla da je “Pletenica” udruženje građana za podršku deci i mladima sa smetnjama u razvoju, i deci i mladima iz socijalno ugroženih sredina i njihovih porodica.
 
“ Udruženje ima za cilj da, između ostalog, pruži podršku svima kojima je ona neophodna. Njihovi ciljevi su da okupe decu i mlade, njihove roditelje i sve ljude dobre volje, da podržavaju vrednosti inkluzije i da zajednički aktivno delujemo u građenju inkluzivnog društva. Verujemo da ćemo kontinuiranim aktivnostima poboljšati kvalitet života dece i mladih sa smetnjama u razvoju, kao i da će podići svest o značaju, vrednostima, sposobnostima i mogućnostima, pri uključivanju i participaciji u životu društvene zajednice“, istakla je predsednica udruženja.
 
Ove godine vršačku gimnaziju pohađa učenica I3 odeljenja, Teodora Palinkaš. Teodora je slepa, te su za nju prilagođene metode i nastavna sredstva, odnosno sadržaji pojedinih nastavnih programa. Lične priče članova udruženja koji su nastupili na ovom skupu imale su za cilj da osnaže upravo Teodoru na njenom putu da istraje, ali i ostale učenike koji se nalaze u njenom okruženju da joj daju podršku, da je razumeju kako se oseća, ali i da joj čestitaju na njenom znanju i uspesima. Takođe, sve druge učenike koji se osećaju neuspešno i zapostavljeno, treba ohrabrivati na njihovom putu do cilja koji su zacrtali. Moto članova udruženja je da je prava sreća u predavanju nečemu važnijem od nas.
 
 
Autor: Ilija Ćosić 
Pročitano 3204 puta
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

TOV

eVrsac

OklagijaRS

VrsacMOJKraj

iserbia

ClickMan

parakvadvs

VrsacPlus

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

PricajmoOTome

edukacija

VAK

ArchLAB

KulturniCentarVrsac

OpstinaVrsac