petak, 22 jul 2016 10:20

Otvoren konkurs za studentske kredite i stipendije

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
 
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljuje Konkurs za dodelu studentskih kredita i stipendija za školsku 2016/2017. godinu.
Rok za podnošenje potrebne dokumentacije za oba konkursa je od 1. do 31. oktobra 2016. godine.
Kandidati će se rangirati na osnovu uspeha u prethodnom periodu školovanja i efikasnosti studiranja - za stipendije, odnosno na osnovu uspeha (u srednjoj školi - za studente prve godine ili u prethodnim godinama studija - za studente druge ili viših godina studija) i na osnovu socijalno - ekonomskog statusa porodice.
Studentima će se krediti i stipendije isplaćivati u 10 jednakih mesečnih rata.
 
Konkurs za studentske stipendije preuzmite ovde - studentske stipendije 2016/2017.
 
Konkurs za studentske kredite preuzmite ovde - studentski krediti 2016/2017.
 
Uslovi za dodelu studentskih kredita:
 
Pravo na studentski kredit, u skladu sa zakonom, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.
Na konkurs se mogu prijaviti studenti prve godine osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija koji su prvi put upisali prvi semestar i studenti od II do V godine osnovnih studija.
Korisnik kredita koji je, u skladu sa zakonom, završio studije bez izgubljene godine u toku studija i pritom postigao izuzetan rezultat uz maksimalnu efikasnost u toku studiranja ( prosečna ocena svih položenih ispita najmanje 8.50, a ukupno vreme studiranja ne duže od roka za trajanje nastave ), može se osloboditi obaveze vraćanja 100% iznosa isplaćenog kredita ukoliko u roku od 30 dana od završetka studija dostavi odgovarajuće dokaze uz zahteve za oslobađanje od obaveze vraćanja isplaćenog kredita.
Ukoliko se ne dostigne odgovarajući prosek, obaveza otplate duga kredita dospeva najkasnije u roku od 18 meseci po završetku studija, odnosno u roku od 30 dana od zaposlenja, ukoliko se korisnik pre navedenog roka zaposli.
 
Uslovi za dobijanje studentske stipendije:
 
Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, oni koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, koji su položili sve ispite iz prethodnih godina i postigli prosečnu ocenu najmanje 9.00.
Na konkurs se mogu prijaviti studenti od II do V godine osnovnih studija i studenti drugog srepena studija koji nisu u radnom odnosu i koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena.
Stipendija se ne vraća. 
Pročitano 3671 puta Poslednji put izmenjeno petak, 22 jul 2016 10:35

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

eVrsac

PricajmoOTome

ArchLAB

VAK

edukacija

OpstinaVrsac

OklagijaRS

VrsacMOJKraj

ClickMan

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

iserbia

VrsacPlus

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

Cefix