nedelja, 07 septembar 2014 13:42

Sa Računarskog fakulteta na zaposlenje u Facebook

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Marija Prokopijević je poslednji u nizu studenata Računarskog fakulteta koji su našli zaposlenje u kompaniji Facebook. Marija se priprema za odlazak u Ameriku, ali je ipak našla vremena da ispriča svoje iskustvo u konkurisanju za posao u jednoj od najboljih svetskih IT kompanija.

Kontakt sa Facebook-om sam uspostavila tako što sam dobila preporuku od drugarice, nakon čega su usledili intervjui, kojih je bilo šest. Svih šest intervjua počinju postavljanjem algoritamskog problema ili dizajnom sistema koji je potrebno napraviti, a završavaju se kandidatovim postavljanjem pitanja intervjueru. Od ovih intervjua, prva dva telefonska, a ostalih šest su intervjui uživo.” - ističe Marija.

Pre upisa na Računarski fakultet Marija je završila Šestu beogradsku gimnaziju, a na RAF-u je pohađala osnovne i master studije. Takođe je radila i u Majkrosoftovom razvojnom centru u Beogradu.

“S obzirom da sam u računarskim naukama želela da se usavršavam u obradi prirodnog jezika, veštačkoj inteligenciji i bioinformatici, bilo je logično da upišem master na našem fakultetu, jer je on jedini u zemlji koji ima usmerenje za te oblasti. Nadam se da ću i u Facebook-u imati prilike da radim na problemima iz neke od ovih oblasti.” - kaže ona.

Iako smatra da nijedan fakultet ne priprema za posao u kompanijama, već je to na svakom pojedincu da se sam pripremi, ističe i prednosti koje je imala tokom studija na RAF-u: “Dobra strana RAF-a je ta što omogućava studentima da rade tokom studija, tako da većina nas počne da radi već na drugoj ili trećoj godini, zbog čega mislim da smo u prednosti jer nam je olakšano upoznavanje industrije i pronalaženje oblasti interesovanja na realnim projektima. RAF definitivno može da popravi plan i program, jer postoje predmeti koji su nepotrebni.”

Marija budućim studentima poručuje da budu vredni, pronađu oblast u kojoj žele da se usavršavaju i puno programiraju.

 

Autor: Personal magazin

Pročitano 3648 puta
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

parakvadvs

Cefix

ClickMan

OklagijaRS

VrsacPlus

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VAK

iserbia

VrsacMOJKraj

OpstinaVrsac

TOV

PricajmoOTome

KulturniCentarVrsac

edukacija

eVrsac