subota, 08 novembar 2014 10:13

Kako do studija na Harvardu?

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Dvoje studenata završne godine univerziteta u Srbiji od ove godine imaju priliku da svoje studije nastave na jednom od najpoznatijih univerziteta, Harvardu.

Iako Univerzitet Harvard, kako se navodi u saopštenju Harvard kluba Srbije, ima jedan od najrazvijenijih sistema stipendija u kojem 70 odsto studenata prima finansijsku pomoć, "nije bilo neobično" da u toku godine na taj univerzitet ne stigne nijedna prijava iz Srbije za osnovne studije.

"Upravo je to izazov s kojim Harvard klub Srbije želi da se suoči", poručio je taj klub i najavio da će od ove godine dodeljivati dve godišnje stipendije studentima završne godine univerziteta u Srbiji.

"Smatrajući da je poslednja godina studija izuzetno bitan period za svakog mladog pojedinca, Harvard klub Srbije želi da, u skladu sa svojim mogućnostima, studentima taj period finansijski olakša i na taj način im omogući da se u potpunosti posvete ostvarivanju svojih akademskih i profesionalnih ciljeva", ističe se u saopštenju.

Harvard klub Srbije se nada da će u perspektivi razviti fond za mlade iz Srbije koji će se školovati na Harvardu u Sjedinjenim Američkim Državama. Naredna tri dana u Beogradu će boraviti više od 50 predstavnika Harvard klubova iz podunavskog regiona i Evrope gde će sa kolegama iz Srbije razgovarati o izazovima s kojima se Srbija suočava na putu evropskih integracija. Tokom posete Srbiji, koju su u okviru Centralno-evropske inicijative organizovali Harvard klubovi Srbije, Austrije i Mađarske gosti će imati priliku da se susretnu sa uspešnim ljudima iz poslovnog sveta, i vladinog i nevladinog sektora, navodi se u saopštenju Harvard kluba Srbije. Kako se ističe u saopštenju ovakvi događaji unapređuju osećaj pripadnosti univerzitetu, ali i omogućavaju zemlji domaćinu da pokaže svoje potencijale s obzirom da su svi gosti, kako se navodi, lideri u svojim profesijama u zemljama iz kojih dolaze.

Harvard klub osnovan je 2004. kao neprofitno udruženje građana, a deo je mreže udruženja diplomiranih studenata Harvard Univerziteta.

U svetu ima više od 150 Harvard klubova, a srpski klub broji više od 50 registrovanih članova, od koji su više od polovine stalni rezidenti u Srbiji i još 200 Harvard diplomaca u svetu.

 

Izvor: b92

Pročitano 2818 puta Poslednji put izmenjeno subota, 08 novembar 2014 10:17
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacMOJKraj

ClickMan

ArchLAB

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

VrsacPlus

OklagijaRS

PricajmoOTome

Cefix

TOV

VAK

iserbia

OpstinaVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

eVrsac