petak, 21 novembar 2014 20:44

Korisne Web stranice za studente

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Činjenica je da sve možemo pronaći na internetu. Potrebne su vam informacije, pomoć pri pisanju seminarskog rada, ili pak dobar planer, sasvim smo sigurni da će se na internetu pronaći servis baš po vašoj želji. Donosimo vam web stranice koje će vam olakšati studentski život.
Sleepyti.me – Ovo može biti jedan koristan ili bar zabavan servis koji preračunava tačno vreme kada bi trebalo da odete na spavanje. Ukoliko ujutro ne možete da ustanete ili vam je potrebno previše vremena da se razbudite, dajte servisu Sleepyti.me šansu, nikad se ne zna možda vam pomogne.
 
KeepMeOut.com – Imate ispit za koji dan, rok za seminarski vam ističe sutra, a nikako da odolite Fejsu ili Tviteru? Postoji rešenje i za vas! Servis Keep Me Out će vas upozoriti svaki put kada pokušate da odete na neku stranicu za koju ste postavili blok. 
 
Etherpad –  Ukoliko radite na nekom grupnom projektu, ova stranica će vam biti od velike pomoći. Ovaj servis nudi mogućnost istovremenog rada više osoba na istom dokumentu online, tado da, ukoliko na primer radite seminarski rad sa kolegama, Etherpad će vam olakšati i znatno ubrzati posao.
 
Dropbox – Sigurni smo da redovno doživljavate situaciju da vam prezentacija ili neki drugi dokument ne stane u attachment mail-a. Dropbox će rešiti sve slične problem. Ovo je besplatan servis za deljenje dokumenata, fotografija i video snimaka, a jednom sačuvani podaci na Dropbox-u postaju lako dostupni korisniku sa bilo kog računara ili mobilnog telefona.
 
Kako se piše – Ovo je jedan odličan domaći servis koji će vam pomoći u slučaju da imate neke jezičke ili pravopisne nedoumice. Ukoliko pišete seminarski rad, a niste sigurni kako se neka reč piše, stranica Kako se piše ne samo da će proveriti ispravnost vašeg unosa, već će vam ponuditi i objašnjenje i primere kada se i kako sporna reč koristi.
 
Project Gutenberg – Kolekcija e-knjiga nudi više od 48.000 izdanja, koje možete besplatno preuzeti na računar ili mobitel. Knjige su dostupne u različitim formatima, pa čak i u audio verziji.
 
Google Scholar – Kao što mu i samo ime kaže, Google Scholar namenjen je pre svega studentima i đacima kako bi lakše i brže pronašli stručnu literaturu, citate, odlomke iz knjiga i istraživačkih radova, stručne članke, seminarske radove i slično.
 
My study life – Dobra organizacija je ključ uspeha tokom studija. Bezbroj obaveza, fakultetskih i privatnih, mogu vas zbuniti i oduzeti vam previše vremena. Zato organizujte svoj studentski planer pomoću odličnog online planera.
 
UReddit.com – Sigurno ste čuli za Reddit, ali da li ste čuli za UReddit? Ureddit, odnosno University of Reddit, predstavlja vam kurseve i lekcije koje vam mogu pomoći da naučite strane jezike, programiranje, crtanje ili niz drugih zanimljivih tema.
 
Foto: Rock1997, Wikimedia Commons, prema Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported licenci
 
Preuzeto sa: studentskiživot.com
Pročitano 3053 puta
Aleksandra Zarija

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

ClickMan

OklagijaRS

KulturniCentarVrsac

eVrsac

OpstinaVrsac

VrsacMOJKraj

PricajmoOTome

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

Cefix

VrsacPlus

iserbia

ArchLAB

parakvadvs

VAK

TOV