četvrtak, 05 februar 2015 21:08

Do posla preko omladinske zadruge

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Rad u administraciji, kol centru, kafiću, fizički rad u magacinima, anketiranje, promocije... Ovo su samo neki od poslova koje studentima nude omladinske zadruge, a na nekima od njih može da se zaradi i do 60.000 dinara mesečno. I ne samo to - ako pokažete da ste vredni, da znate da radite, nisu retki slučajevi da vas poslodavac, kod kojeg ste došli zbog džeparca, i zaposli.
 
-Poslodavac može da napravi bolju selekciju ako angažuje studente preko omladinske zadruge, i ima vremena da vidi kako će da se pokažu. Na našu radost, veliki broj njih je vremenom dobio i stalno zaposlenje - kaže za "24 sata" Breda Milić, menadžerka u OZ "Bulevar".
 
Ona kaže da su devojke najzainteresovanije da vikendom rade promocije, za šta im se plaća 200 dinara po satu, a mladići za fizičke poslove od nekoliko dana gde je dnevnica od 1.600 dinara i više. Postoje i poslovi na kojima može da se zaradi i mnogo više.
 
- Nemački jezik je perspektivan i poželjno ga je znati. U agenciji imamo ponudu za rad u kol centru gde je potrebno perfektno znanje nemačkog jezika, a plata je 60.000 dinara mesečno. Takođe, nudimo i rad u kol centru jedne norveške firme gde se sat vremena plaća 220 dinara - kaže Milićeva, i napominje da neretko mladi koji su počeli da rade preko omladinske dovode i svoje prijatelje, jer svi mogu lepo da zarade.
 
U omladinskoj zadruzi "Tragač" kažu da imaju dosta iskustva da su studenti kojima su obezbedili posao, kasnije svojim radom zaslužili i stalno zaposlenje.
 
- Ako se pokažu kao dobri saradnici, poslodavac im ponudi i posao, a takvo iskustvo imamo i u kol centrima, ali i u bankama. Mladi žele da zarade i nije im teško da rade i po smenama i puno radno vreme - kaže za "24 sata" Ljubomir Vidović, direktor OZ "Tragač".
 
On kaže da se promocije naplaćuju od 1.500 do 2.500 dinara, fizički poslovi u magacinu, kao i pakovanje robe od 130 do 150 dinara po satu, a administrativni poslovi u bankama i rad u kol centru od 150 do 200 dinara po satu.
 
Da je interesovanje za poslove veliko potvrdili su nam i u 
omladinskoj zadruzi "DOB".
 
- Dolazi nam puno mladih koji žele da rade. To su uglavnom privremeno povremeni poslovi, a apsolventi koji imaju više vremena traže posao i na duže - kažu za "24 sata" u zadruzi "DOB".
 
Preuzeto sa: 24 sata
 
Pročitano 7122 puta
Jasmina Krajovan

Četvorogodišnja devojčica izgubljena u svetu odraslih. 

 

 

jasmina.krajovan@studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

OklagijaRS

KulturniCentarVrsac

OpstinaVrsac

ClickMan

VrsacPlus

edukacija

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

iserbia

parakvadvs

VrsacMOJKraj

PricajmoOTome

TOV

eVrsac

ArchLAB

Cefix