nedelja, 08 februar 2015 20:47

Isplata stipendija i kredita počinje od 15. februara

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Stipendije i krediti za studente i učenike za 2014. i 2015. godinu počeće sa isplatom između 15. i 20. februara, potvrdio je za O radio predstavnik Ministarstva prosvete zadužen za studentske stipendije Stevica Pivarski. Prve na redu za isplatu su rate za novembar i decembar u iznosu od 8.600 dinara.

Prema rečima Pivarskog, isplate stipendija i kredita su usklađene sa ostalim konkursima koje su propisivale opštine i Fond za mlade talente, kako ne bi ponovo došlo do toga da studenti koriste obe stipendije, što po Zakonu nije dozvoljeno, ili da jednostavno ne prijave da su dobili opštinsku stipendiju.

„Opštine su ove godine bile ažurne i svoje konkurse su usklađivale sa državnim konkursom, pa tako nije dolazilo do dupliranja stipendija jer se dešavalo da studenti prime jednu ili dve državne stipendije, a onda nastave da primaju opštinsku, iako treba jedne da se odreknu“, rekao je Pivarski.

Kako je preliminarna lista objavljena neposredno pred praznike, podseća Pivarski, januar je ostao predviđen za žalbe studenata, a potom i za usklađivanje isplata sa Unikredit bankom, koja je novac preuzela iz Poštanske štedionice nakon što je Univerzal banka otišla u bankrot.

Prema podacima Ministarstva prosvete i nauke, više od devet hiljada studenata je steklo pravo na stipendiranje i odobreno je 8.500 stipendija u iznosu od 16 miliona i 800 hiljada dinara za studente sa prosekom iznad 9.00. Kada je reč o ratama za januar i februar, one će biti isplaćene već početkom marta i bez kašnjenja, rečeno je u Ministarstvu.

Tačan datum isplate biće okačen na sajtu Unikredit banke.

Izvor: http://oradio.rs/

Pročitano 3531 puta
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

Cefix

OklagijaRS

TOV

OpstinaVrsac

eVrsac

KulturniCentarVrsac

ClickMan

PricajmoOTome

iserbia

VrsacPlus

VrsacMOJKraj

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

parakvadvs

edukacija

VAK