petak, 23 maj 2014 00:00

Studentkinja platila "besplatno" pomeranje ispita

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Pravni fakultet u Beogradu naplatio je studentima odlaganje ispita koje treba da polažu sledeće nedelje. Tako su akademci koji sve ove dane pomažu u prihvatnim centrima i na terenu morali da plate 700 dinara da bi izašli na ispit kad vanredna situacija prođe.

Još se tresem od besa i neverice. Moje kolege i ja smo sve ove dane proveli u prihvatnim centrima, nekima su i kuće poplavljene, ne znamo gde nam je glava, a onda dođemo da odložimo ispit koji treba da polažemo za šest dana i oni nam traže 700 dinara - revoltirano je ispričala studentkinja sa kojom je novinarka "24 sata” juče bila na šalteru fakulteta na kome je platila da ispit zakazan za 27. maj polaže 9. juna.

Bes studenata utoliko je bio veći što je sam fakultet istakao obaveštenje u kome navodi da akademci zbog vanredne situacije i pomaganja ugroženima mogu bez plaćanja da odlažu sve ispite za sedam dana ili za prvi sledeći termin koji ispitivač ima.

- Kada sam ih pitala zašto nam u ovakvoj situaciji naplaćuju odlaganje ispita i pokazala im obaveštenje koje su sami objavili, odgovorili su mi da mnogi studenti zloupotrebljavaju vanredno stanje i da odlaganje neće naplatiti samo za one ispite koji su zakazani baš za ovu nedelju - ogorčeno dodaje ova studentkinja.

U upravi Pravnog fakulteta najpre su nam poručili da su tvrdnje o naplaćivanju lažne i zlonamerne i podsetili na obaveštenje koje su objavili. Međutim, nakon što smo im poslali sliku uplatnice, odgovorili su da je sigurno došlo do zabune i da će studentima vratiti novac.

- Žao nam je što je očigledno došlo do zabune, jer nam to nikako nije bila namera. Sve kapacitete smo stavili na raspolaganje za pomoć ugroženima u poplavama. Danima sakupljamo potrepštine na fakultetu, a treba da pokrenemo i kol-centar za pomoć. Uostalom, ne bismo sastavili obaveštenje o besplatnom odlaganju ispita da to nismo i hteli da učinimo. Negde je u lancu zaposlenih došlo do nesporazuma. Kako bilo, sada je najvažnije da nastavimo da pomažemo našim sugrađanima - kažu na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Podsetimo, Univerzitet u Beogradu doneo je odluku da fakulteti ove nedelje oslobode studente svih nastavnih obaveza kako bi akademci nastavili aktivno da pomažu ugroženima.

 

Preuzeto sa sajta 24 sata

Pročitano 3038 puta Poslednji put izmenjeno petak, 23 maj 2014 13:42
Anja Babinka

anja.babinka@studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

PricajmoOTome

VrsacMOJKraj

KulturniCentarVrsac

edukacija

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

ClickMan

TOV

parakvadvs

OpstinaVrsac

eVrsac

Cefix

ArchLAB

OklagijaRS

VrsacPlus

VAK