utorak, 03 mart 2015 11:10

Najluđi predmeti sa stranih fakulteta

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Širom sveta na univerzitetima su počeli da se pojavljuju predmeti za koje nikako ne biste pomislili da im je mesto na fakultetu. Ovo su samo neki od najbizarnijih

1. Simpsonovi i filozofija
Ako volite ovu seriju i želeli biste da je tumačite uz literaturu Ničea, Platona i ostale ekipe filozofa ovo je predmet za vas. Da li je kosa od Mardž zapravo simbol degradacije društva ili Homerovo “d’oh” može da se poveže sa egzistencijalizmom… Dosta, zbunili smo se.

2. Dejvid Bekam
Ako ste student jednog fakulteta za sport i medije u Velikoj Britaniji možete učiti o evoluciji frizure Dejvida Bekama, statusu njegovog braka ili ga istraživati kao objekt požude. Je l’ ima neko skripte?

3. Studije zombija
Na ovom premetu možete pisati scenarije za horor filmove, pripremati se za zombi apokalipsu i crtati storibord za vaš idealan zombi film. Zombastično.

4. Lejdi Gaga i sociologija slave
Prirodnim tokom sa zombija na Lejdi Gagu. Studenti na ovom predmetu izučavaju kako je Gaga za jako kratko vreme postala jedna od najvećih zvezda današnjice, kako manipuliše medijima…

5. Studije gojaznosti
I mi smo mislili da se na ovom predmetu jede tokom svih predavanja ali zapravo se izučava koncept gojaznosti i kako se ove osobe prikazuju u popularnoj kulturi, kroz filmove i literaturu.
Dok ovakvi predmeti ne postanu praksa na našim fakultetima ostaju nam oni regularni

Dok ovakvi predmeti ne postanu praksa na našim fakultetima ostaju nam oni regularni, a sve o njima možete saznati na predstojećem 12. Sajmu obrazovanja EDUfair 2015, koji će se održati 6. i 7. marta u hotelu Crowne Plaza na Novom Beogradu. Moći ćete na jednom mestu da stupite u kontakt sa preko 80 fakulteta iz zemlje i inostranstva, kao i da učestvujete u radionicama. Država počasni gost je Austrija, koja će srpskim studentima predstaviti mogućnosti studiranja na austrijskim univerzitetima. Za besplatan ulaz potrebna je registracija, a pratite i Facebook stranicu za više informacija.

Izvor: najstudent.com

Pročitano 3616 puta
Aleksandra Zarija

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

KulturniCentarVrsac

eVrsac

ArchLAB

iserbia

PricajmoOTome

VrsacPlus

OpstinaVrsac

parakvadvs

ClickMan

OklagijaRS

TOV

edukacija

VAK

VrsacMOJKraj

Cefix