ponedeljak, 20 april 2015 16:55

Prevaranti - Fakulteti 2:1

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Loši studenti odavno koriste radio prijemnike "bubice" kako bi na prevaru položili ispite a sada su u ponudi i ometači ometača signala, pa fakulteti i dalje "gube bitku".

Nema više zime za studente koji planiraju da prevare fakultet i ispite polože bez znanja, pišu "Naše novine". Razlog prevarantskog "proleća" su nove visokotehnološke spravice koje ometaju ometače signala standardnih radio prijemnika, popularnih "bubica", koje su studneti odranije koristili.

U Beogradu tako na svakoj banderi u okolini Pravnog, Tehničkog, Tehnološkog i Mašinskog fakulteta, pa sve do Više poslovne škole u Bulevara kralja Aleksandra, sve bandere su oblepljene oglasima za prodaju tehničkih sprava za varanje na ispitima, piše beogradski tabloid.

Cena unajmljivanja po ispitu je 15 evra za bubicu, ako fakultet koji lenji student pohađa ne primenjuje tehnološku zaštitu ispita, ili 25 evra za komplet sa "antiometačem bubica", dva toki-voki uređaja i baterijama. Oni koji ne žale pare da polože ispit bez "grejanja stolice", tu je i kamera za 80 evra, kojom se "dostavljaju" pitanja saradniku u prevari.

Iz navedenog razgovora novinara tabloida sa studentima ispada da je veći problem što se bubice ne koriste maltene "redovno" – manjak para u studentskim novčanicima. To je, kako navode u "Našim novinama", prvi razlog, a drugi je strah od kazne – koja može biti i praktični gubitak godine. Moralno pitanje treba li se služiti prevarama da bi se dobila fakultetska diploma, nije razmatrano.

 

Izvor: najstudent.com

Pročitano 3008 puta
Aleksandra Zarija

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

eVrsac

parakvadvs

KulturniCentarVrsac

Cefix

OklagijaRS

iserbia

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

edukacija

PricajmoOTome

TOV

VrsacPlus

ArchLAB

OpstinaVrsac

VrsacMOJKraj

VAK