četvrtak, 17 septembar 2015 16:28

Dubai - Savršeno mesto za svršene diplomce

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
copyright copyright packages.advancetrips.com

Ko ne bi želeo da živi u gradu gde se nalaze desetine svetskih atrakcija, gde nasilje gotovo da ne postoji, i tamo gde 80 odsto stanovništva čine oni koji su došli u ovaj grad, i izabrali ga za svoj dom?

Zovu ga gradom modernih čuda. U tržnim centrima možete i da skijate, možete obići ostrva koja su izgrađena ljudskom rukom, ili se popeti na vrh zgrade visoke kao dva Empajer stejta. Kaže se „ovde su stranci domaći“, jer samo 20 odsto čini lokalno stanovništvo. To što je mnogo ljudi, najrazličitijih kultura, ovde uspelo da se prilagodi, govori o tome da je ovaj grad više nego otvoren za ljude sa strane.

Po nekim statistikama, Srba ima između 10 i 15 hiljada. Postoji srpska prodavnica, klub, pekara, tako da nema potrebe za nostalgijom.
Kako do karte za Dubai?

Angažman u Dubaiju je najlakše naći u turizmu i hotelijerstvu. To ne treba da čudi. Prošle godine je Dubai posetilo 13,2 miliona turista. Već godinama je top destinacija i svake godine beleže rast gostiju. Treba napomenuti da je samim tim što je ova destinacija atraktivna za zapošljavanje, konkurencija ogromna. No, postoje programi koji mogu da vam otvore vrata ovog grada i kroz plaćenu, praktičnu obuku. Oni nude plaćen smeštaj i hranu, kao i novčanu nadoknadu, kao i garantovanu obuku u raznim oblastima ugostiteljstva. To znači da boravak u ovom gradu, na 6 meseci ili godinu dana može da bude BESPLATAN, a da pri tom ostvarite i mesečnu zaradu, i to radeći u nekim od najboljih imena u oblasti hotelijerstva, poput Interkontinentala, ili Šeratona, koji otvaraju vrata vašoj novoj karijeri širom sveta.

Ukoliko ste završili fakultet ili ste pri kraju i želite u ovim oblastima da razvijate svoju karijeru, imate dobro znanje engleskog jezika, možete sebi kupiti kartu za život u Dubaiju.

Zašto je Dubai bolji od većine sveta?

Jedan od najboljih razloga za život i rad u Dubaiju je činjenica da ne postoji nikakav porez na plate. To znači da sve ono što zaradite je vaše i ne dugujete ništa državi.

Ako radite dve godine ili duže u Dubaiju, dobićete otpremninu u visini od 15 odsto godišnje zarade, kao poklon za kraj radnog odnosa.

Sa porastom turizma u Dubaiju i nezavisne ekonomije, on je postao prijateljska sredina za sve strance. Ovo znači da ćete u Dubaiju steći dragoceno internacionalno iskustvo u radu sa ljudima iz celog sveta.

Prisustvo multinacionalnih kompanija u Dubaiju vam omogućava da radite na projektima o kojima možete samo da sanjate u većini drugih zemalja.

izvor: srbijadanas.com

Pročitano 2680 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 17 septembar 2015 16:35
Mariana Fodor

mariana.fodor@studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

KulturniCentarVrsac

OklagijaRS

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

eVrsac

edukacija

ArchLAB

PricajmoOTome

Cefix

TOV

VrsacMOJKraj

parakvadvs

OpstinaVrsac

ClickMan

VAK