nedelja, 11 oktobar 2015 13:10

Deveti OpenIT na Fakultetu organizacionih nauka

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Fakultetu organizacionih nauka, 17. i 18. oktobra, će studentska organizacija AIESEC organizovati deveti put zaredom projekat OpenIT. Ovogodišnji projekat se bavi Liderstvom u informacionim tehnologijama, značajem tehnologija i inovacija kod rešavanje nezaposlenosti, odliva mozgova i apatije kod mladih. Teme u okviru projekta su: tehnologije, inovacije, digitalni marketing i preduzetništvo.

Koncept je kreiran tako da omogući upoznavanje sa temama projekta, priliku učesnicima da vide kako u praksi mogu primeniti svoje znanje, dobiti inspiraciju da nastave da rade na svojim idejama i koje su prilike koje se nalaze u njihovom okruženju. Koncept OpenIT-a će se sastojati iz tri dela: Power Talks, Workshops i Action Space.

Power Talks – Kratki inspirativni govori koji imaju za cilj da predstave vrednosti naše organizacije i temu projekta. Govori na početku i kraju svakog dana projekta čiji je cilj da inspirišu sve učesnike projekta, daju im motivaciju i prenesu pozitivnu energiju.

Workshops – Projekat obuhvata i radionice u trajanju od 45 minuta kroz koje će predstavnici kompanija raditi u grupama od po 20 do 30 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi.

Action Space – Ovaj deo projekta obuhvata i Company circles koji predstavlja metod komuniciranja studenata i predstavnika kompanija. U svakom krugu će se nalaziti približno 25 studenata i predstavnik kompanije.

Nakon OpenIT-a će se organizovati mentorske radionice. Savršena prilika za interaktivan i intenzivan rad sa mentorima. Cilj je da se u okviru ovog programa razviju nove ideje ili reše neki izazovi koji postoje u korporativnom svetu, gde će mentori pružati dodatnu neposredne i individulane podršku.

Takođe, projekat OpenIT nudi program strucnik praksi u inostranstvu u oblasti informacionih tehnologija, marketinga, poslovne administracije i prodaje.

Na projektu će se okupiti 160 studenata Univerziteta u Beogradu. Prijavi se i ti na: http://aiesec.org.rs/openit/.

Preuzeto sa: www.beogradskanedelja.rs     Autorka: Simona Vidojević

 

 

Pročitano 2555 puta
Jasmina Krajovan

Četvorogodišnja devojčica izgubljena u svetu odraslih. 

 

 

jasmina.krajovan@studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

ArchLAB

TOV

iserbia

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

KulturniCentarVrsac

Cefix

VAK

ClickMan

PricajmoOTome

VrsacMOJKraj

eVrsac

VrsacPlus

edukacija

OpstinaVrsac

parakvadvs