sreda, 15 oktobar 2014 13:49

Fakultet bezbednosti

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovni podaci o fakultetu
Adresa: Gospodara Vučića 50
Telefon: 011/ 6451 - 876
E - mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.fb.bg.ac.rs

Podaci o studijama
Smerovi: Katedra studija bezbednosti, katedra studija odbrane, katedra studija civilne zaštite i zaštite životne sredine, katedra studija menadžmenta ljudskih i socijalnih resursa, katedra društveno-humanističkih nauka.
Cena skolarine (redovne studije): 106.500
Prijemni ispit: Kandidati polažu prijemni ispit iz sociologije, psihologije ili ekologije. Od tri ponudjena predmeta, kandidat bira iz kojih će polagati prijemni ispit. Pitanja za prijemni ispit sastavljena su isključivo prema programu nastave za sva četiri razreda srednje škole. Iz izabranih predmeta polažu se testovi znanja sa po trideset pitanja (svako pitanje nosi vrednost 1 bod). Ukupan broj bodova na testu znanja iznosi 60 (30 + 30). Uspeh na prijemnom ispitu i uspeh u srednjoj školi vrednuju se na sledeći način: rezultat prijemnog ispita vrednuje se do 60 bodova. Uspeh u srednjoj školi vrednuje se do 40 bodova. Kao uspeh kandidata u srednjem obrazovanju uzima se u obzir zbir prosečnih ocena za sve predmete u I, II, III i IV razredu pomnožen sa dva.
Broj studenata: 390 (150 budžet i 240 samofinansirajućih)
Šta sve možeš raditi sa diplomom fakulteta Bezbednosti: inženjer bezbednosti u državnoj upravi, privatni sector, obezbeđenje u medijima, obezbeđenje fizičkih lica, sector za borbu protiv terorizma itd.

Opis fakulteta 
Fakultet civilne odbrane je nezavisna visokoškolska ustanova Univerziteta u Beogradu i pripada grupaciji društvenih nauka. Svojim planom i programom Fakultet pokriva međusobno povezane teorijske, političke, pravne, ekonomske, etičke, humanitarne i civilno-vojne aspekte bezbednosti, odbrane, zaštite i zaštite životne sredine. U okviru matične delatnosti, na Fakultetu se realizuju osnovne specijalističke, magistarske i doktorske studije. Fakultet obavlja osnovna naučna, primenjena i razvojna istraživanja.

Pročitano 5120 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 15 oktobar 2014 14:30
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

TOV

VrsacMOJKraj

Cefix

PricajmoOTome

OklagijaRS

VrsacPlus

VAK

parakvadvs

OpstinaVrsac

ArchLAB

ClickMan

edukacija

KulturniCentarVrsac

eVrsac