sreda, 15 oktobar 2014 13:54

Medicinski fakultet

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovni podaci o fakultetu:

Adresa: Dr Subotića 8, 11 000 Beograd, Srbija
Telefon: (+381) 11 36 36 300
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.med.bg.ac.rs

Podaci o studijama:

Cena skolarine: Za samofinansirajuće studente na integrisanim studijama iznosi 126.000 din, a za strane državljane 2.500 evra u dinarskoj protivvrednosti. Za upis na osnovne akademske studije - sestrinstvo, iznosi 121.600 dinara. Za studije medicine na engleskom jeziku iznosi 7.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti.

Prijemni ispit: Kandidati koji konkurišu za upis polažu prijemni ispit iz hemije i biologije. Uspeh na prijemnom ispitu i uspeh u srednjoj školi vrednuju se na sledeći način: rezultat prijemnog ispita vrednuje se do 60 bodova. Uspeh u srednjoj školi vrednuje se do 40 bodova. Kao uspeh kandidata u srednjem obrazovanju uzima se u obzir zbir prosečnih ocena za sve predmete u I, II, III i IV razredu pomnožen sa dva. Kandidati koji su ostvarili jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju oslobođeni su polaganja prijemnog ispita i priznaje im se maksimalni broj poena.

Broj studenata: Integrisane studije - 450 mesta na budzetu i 50 mesta na samofinansiranju. Integrisane studije na engleskom jeziku - 60 mesta na samofinansiranju. Sestrinstvo - 48 mesta na samofinansiranju.

 

Opis fakulteta:

Medicinski fakultet je ustanova koja se bavi obrazovnom, naučnom i zdravstvenom delatnošću a u okviru svoje matičnosti obavlja osnovne specijalističke, magistarske i doktorske studije i druge oblike stručnog obrazovanja i usavršavanja. Fakultet samostalno i u saradnji sa drugim ustanovama obavlja primenjena i razvojna istraživanja. Na Fakultetu se ostvaruju osnovne studije za sticanje visokog obrazovanja i stručnog naziva „doktor medicine“. Studije se obavljaju na srpskom i engleskom jeziku. Poslediplomske studije za sticanje akademskog naziva magistar medicinskih nauka i stručnog naziva specijaliste i specijalisti uže specijalizacije takođe su deo delatnosti fakulteta. Na njemu se odvijaju i doktorske studije za sticanje naučnog stepena doktora medicinskih nauka. Značajne delatnosti su: naučna istraživanja, inovacije znanja a preko pojedinih instituta fakulteta obavlja se i zdrastvena zaštita. Ove delatnosti odvijaju se u institutima fakulteta, nastavnim bazama i drugim organizacijama i organizacionim jedinicama u kojima se izvodi nastava za studente fakulteta i obavlja naučno-istraživački rad.

 

Pročitano 4786 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 14 decembar 2017 17:33
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

Cefix

ArchLAB

OpstinaVrsac

OklagijaRS

VrsacPlus

ClickMan

PricajmoOTome

edukacija

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

VAK

eVrsac

TOV