četvrtak, 07 april 2016 14:47

Privredni forum mladih 2016 u Beogradu

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(8 glasova)
Projekat „Privredni forum mladih 2016“ biće realizovan u vidu petodnevne konferencije u periodu od 11-15 aprila 2016. godine u prostorijama Privredne komore Srbije u Resavskoj 13 u Beogradu.
 
Projekat je podeljen na karijerni i preduzetnički deo, gde će svi zainteresovani imati priliku da nauče nešto više o pokretanju sopstvenog biznisa, izradi biznis plana, osnivanju preduzeća, potencijalnom izvoru finansiranja za razvoj preduzeća, savetodavnoj podršci u poslovanju koje pružaju službe RAREI, APR, NSZ, kao i o primerima dobre prakse kod samozapošljavanja, izradi predloga projekta i slično. Karijerni deo rezervisan je za 11. i 12. april u Privrednoj komori Srbije i on obuhvata sajam kompanija – Telenor, Eurobank, Schneider Electric, Nelt, Ernst & Young, Microsoft, Adecco, Mainstream kao i radionice kompanija – partnera projekta „Privredni forum mladih 2016“.
 
Cilj projekta je povećanje stepena zapošljivosti mladih u Republici Srbiji, kroz podizanje njihovih kompetencija za samozapošljavanje, zapošljavanje i aktivizam.
 
PR koordinator projekta Marijana Marinković, otkriva da je od velikog značaja da se mladima obezbedi kompletna obuka za pokretanje sopstvenog biznisa koje će učesnici moći da nauče i primene u praksi kroz rad sa stručnim predavačima i mentorima.
 
"Učesnici će kroz rad sa stručnim predavačima i mentorima dobijati edukacije o tome kako da promovišu svoj biznis, kako da dođu do početnog kapitala, kako da svoju ideju plasiraju na tržište, koje su to pravne regulative sa kojima će se susretati kao i finansijski izazovi. Sva ova stečena znanja, oni će imati priliku i da primene na svom biznis planu, koji će pisati prva 4 dana uz pomoć profesionalnog mentora.
Poslednjeg dana konferencije, svoju ideju će predstaviti pred stručnim žirijem, koji će im ukazati na sve njene potencijale i izazove, a najbolji će imati priliku da osvoje vredne nagrade", rekla je Marinkovićeva za naš portal.
 
Primere dobre prakse sa mladima će podeliti govornici i predavači, po mišljenju organizatora jedni od najuspešnijih ljudi iz oblasti preduzetništva na našim prostorima:  Ivan Bildi, Dragan Varagić, Luka Prišunjak, Nikola Jovanović, Milan Trbojević, Relja Dereta, Mladen Stojanović, Nenad Paunović i Dragan Savić.
 
Prijave za projekat su još uvek i toku i možete ih popuniti na sledećem linku.
 
 
Pročitano 4175 puta Poslednji put izmenjeno petak, 08 april 2016 13:04

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

OklagijaRS

KulturniCentarVrsac

VrsacPlus

parakvadvs

iserbia

PricajmoOTome

eVrsac

ArchLAB

TOV

VrsacMOJKraj

VAK

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

OpstinaVrsac

edukacija

ClickMan