sreda, 31 januar 2018 18:59

SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(7 glasova)
Da li ste znali da je Srbija prva u Evropi po broju dece obolele od raka? Svake godine od ove bolesti oboli od 300 do 350 dece u našoj zemlji. Podaci iz 2016. godine pokazuju da je te godine najvažniju bitku, onu za život, izgubilo čak 49 sjajnih malih ljudi.
 
NURDOR je nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje koje od 2003. godine oboleloj deci i njihovim najbližima pružaju materijalnu i onu još važniju, emotivnu podršku. Kao i prethodnih godina, tako i ove, NURDOR povodom obeležavanja svetskog dana dece obolele od raka, 15. februara, od 12 do 14 časova, organizuje niz humanitarnih događaja pod nazivom „I ja se borim!“ u više od 40 gradova Srbije. Ova kampanja ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece, kao i poziv na podršku projektu od nacionalnog značaja – izgradnji i opremanju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. NURDOR je krajem prošle godine započeo radove na drugoj fazi projekta, a to su unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, a njen završetak planiran je za kraj februara ove godine. Treća faza projekta je opremljenje objekta za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara.
 
U saradnji sa svim mobilnim operaterima otvoren je i SMS broj za podršku projetku - SMS 1150. Cena poruke je 100 dinara. Broj tekućeg računa za donacije za podršku projektu izgradnje novog odeljenja u Nišu je: 170-30010715002-76 kod UniCredit Bank.
 
Pozivamo sve ljude dobre volje i velikog srca da se priključe kampanji tako što će povodom svetskog dana dece obolele od raka (15. februara ili nekog drugog dana po svom izboru, u terminu koji vama odgovara) donirati neku svoju uslugu ili proizvod koju bi  kupac „platio“ slanjem jednog SMS na 1150. Ovu ideju su dali sami građani iz gradova u kojima je NURDOR tokom predhodnih godina obeležavao ovaj dan, tako što su samoinicijativno poklanjali:  pecivo, šišanje, sat vremena u dečjoj igraonici…za jednu SMS poruku.
 
NURDOR i Unija studenata Vršac vas pozivaju da 15. februara na Trgu Svetog Teodora Vršačkog prisustvujete humanitarnom događaju koji će se prvi put održati i u našem gradu, u trajanju od 12 do 14 časova. Uz muzički program, tačno u 13 časova će biti pušteni baloni podrške malim ljudima, ali velikim borcima i u ime sećanja na one koji više nisu sa vama.
Hajde da zajedno pružimo podršku onima kojima je ona najpotrebnija. Hajde da se tog četvrtka vršačkim nebom uzdigne toliko balona, da niko ne može da izbroji koliko ih je. Hajde da budemo ljudi.
Pročitano 2784 puta

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacPlus

PricajmoOTome

OpstinaVrsac

ArchLAB

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

TOV

OklagijaRS

Cefix

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

ClickMan

eVrsac

VAK

VrsacMOJKraj

iserbia