sreda, 14 januar 2015 07:35

Presek 2014. godine i najava novih projekata u 2015. u Uniji

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(10 glasova)

Kada nešto jako želiš čitav univerzum se zaveri da to ostvariš – Paulo Koeljo (Alhemičar)

 

Poželeo bih svima u ime Unije studenata opštine Vršac i u svoje ime srećnu i uspešnu 2015. godinu. Praznična atmosfera se privodi kraju, a januarski rok samo što nije počeo. Stoga želimo da napravimo presek prethodne godine i ukratko najavimo bitne aktivnosti za ovu godinu.

Tokom 2014. godine realizovali smo 10 projekata koji su nosili različiti sadržaj. Projekti su bili edukativnog, informativnog, humanitarnog, zabavnog i sportskog karaktera. Kroz brojke 2014. godina za Uniju je izgledala ovako:

- 1 film smo snimili;
- 1 sajt smo izradili;
- 3 žurke smo organizovali;
- 3 organizacije smo ugostili;
- 10 projekata smo realizovali;
- 13.000 dinara je sakupljeno za Jelenu Stojanović;
- 20 mladih je edukovano za pisanje javih politika;
- 50 osoba (sa prebivalištem van Vršca) smo ugostili kroz naše projekte;
- 50 volontera je pomagalo da se projekti realizuju;
- 250 takmičara je učestvovalo na Vršačkoj uličnoj olimpijadi;
- 350 tekstova napisali;
- 14.000 jedinstvenih poseta je ostvario portal www.studentivrsac.org

Posebno želim da istaknem da smo sve projekte organizovali volonterski i da se na volonterizmu zasniva rad Unije. Veoma sam srećan što je broj volontera porastao u odnosu na 2013. godinu i pokušaćemo da trend rasta volonterskog duha u našoj opštini nastavimo i inteziviramo.

Da li je ova godina bila uspešna? Ostavljamo Tebi da sam zaključiš, a izuzetno ćemo ceniti ako imaš predlog ili zamerku i želiš da to podeliš sa nama (možeš to uraditi putem facebooka ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ).

Tokom 2015. godine želimo da se aktivnije bavimo konkretnim studentskim pitanjima. Kroz portal ćemo pokušati da pravovremeno dajemo svim studentima informacije o mogućnostima daljeg školovanja u zemlji i inostranstvu, stipendijama, ličnom usavršavanju, raznim konkursima.

Na leto nas očekuje Vršačka ulična olimpijada, koja polako postaje sportski brend naše opštine. Ove godine pored odbojke, stonog tenisa, basketa, plivanja i trčanja još jedan novi sport – biciklizam. Tokom jula meseca ćemo opet birati najboljeg Vršačkog olimpijca i najboljeg volontera. Ako do sada nisi počeo – danas počni sa pripremama.

2015. godina je za Uniju godina smene generacija. Generacija koja je osnovala organizaciju i koja je i dalje vodi se polako bliži kraju studija i stoga je vreme da se štafetu preuzmu mlađi. Unija studenata opštine Vršac je vlasništvo svih studenata opštine Vršac i stoga Te pozivamo da komentarišeš, kritikuješ i šalješ predloge kao i da nam se priključiš u daljim projektima.

Hvala Tebi koji nas čitaš, hvala sponzorima koji su pomogli da realizujemo sve projekte, hvala sjajnim volonterima, hvala svima koji su učestvovali na našim projektima i hvala svima koji nas prate i podržavaju!

 

Borivoje Matić

Pročitano 4160 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 14 januar 2015 09:33
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

ClickMan

parakvadvs

PricajmoOTome

VrsacMOJKraj

VAK

VrsacPlus

KulturniCentarVrsac

eVrsac

OpstinaVrsac

OklagijaRS

ArchLAB

Cefix

TOV

iserbia

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu