utorak, 28 april 2015 10:51

Velika akcija čišćenja Vršačkog brega 29. aprila

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Opština Vršac, povodom predstojećeg prvomajskog praznika, kada veliki broj naših sugrađana izlazi u prirodu, u sredu 29. aprila organizuje veliku ekološku akciju čišćenja i uređenja Vršačkog brega.

Miloš Vasić član Opštinskog veća resorno zadužen za zaštitu životne sredine poziva sve zainteresovane građane da se priključe akciji.

- Pozivam sve direktore osnovnih i srednjih škola da se organizovano sa đacima priključe akciji. Pozivam i sve radnike Opštinske uprave, i javnih preduzeća i političke strukture da daju svoj konkretan doprinos. Pozivam udruženja građana, koja se bave zaštitom životne sredine, da iskoriste ovu priliku i pomognnu da akcija bude što uspešnija, rekao je Vasić.

Prema njegovim rečima, akcija se sprovodi u saradnji sa Komunalnim preduzećem "Drugi Oktobar".

- Za sve učesnike Opština Vršac je obezbedila zaštitne rukavice i plastične džakove. Komunlano preduzeće obezbedilo je vozila kojima će se odvoziti prikupljeno smeće. Takođe, svi učesnici imaju obezbeđenu užinu i vodu, jer planiramo da akcija traje dva sata, rekao je Vasić.

Vasić kaže da je plan da se u vremenu od 12 do 14 časova očisti staza od početka stepeništa pa sve do Planinarskog doma.

- Čistićemo stepenište, vidikovac kod Crkvice, plato kod crkve Svetog teodora, amfiteatar kod Slaviše, severnu i južnu Stazu zdravlja, plato kod info centra, prostor oko VRšačkog zamka, oko Crvenog krsta i Planiraskog doma. Takođe, ekipe će čistiti i pored asfaltnog puta od vidikovca do odmarališta Crvenog krsta, rekao je Vasić.

Skup svih zaiteresovanih za akciju je u 11.30 na platou kod Slaviše. Ko ne može da ide peške, moći će autobusom koji je obezbedila lokalna samouprava. Polazak autobusa je od 10.15 i 11 časova sa parkinga hotela "Srbija".

Izvor: evrsac.rs

Pročitano 3598 puta
Aleksandra Zarija

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

ArchLAB

Cefix

iserbia

VAK

ClickMan

KulturniCentarVrsac

edukacija

TOV

PricajmoOTome

OklagijaRS

VrsacMOJKraj

OpstinaVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacPlus

eVrsac