subota, 07 maj 2016 13:18

Pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita na fakultetima u Novom Sadu i Nišu

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ukoliko ove godine planirate upis na fakultet, a još niste počeli sa pripremama za prijemni, početak meseca maja jeste krajnje vreme za to. Iako na velikom broju fakulteta kursevi pripremne nastave uveliko traju, postoje oni koji upravo u maju i junu organizuju intenzivnije kurseve. Za vas smo istražili koji su to fakulteti u Novom Sadu i Nišu. Cena pripremne nastave na većini ovih fakulteta kreće se oko 10.000 dinara, dok je na nekima od njih ona besplatna.

Univerzitet u Novom Sadu

Univerzitet_NoviSad

Pravni fakultet organizuje pripremnu nastavu iz predmeta Istorija i Ustav i prava građana. Nastava se organizuje u tri identična ciklusa koji traju po tri dana, tako da je dovoljno pohađati jedan od ovih ciklusa. Drugi ciklus će se održati 14, 21 i 28. maja, a prijave traju do 11. maja. Treći ciklus traje od 13. do 15. juna, a prijave se vrše do 8. juna. Za pohađanje ove nastave neophodno je izdvojiti 10.000 dinara.

Fakultet tehničkih nauka, pored kursa pripremne nastave koji je u toku, u junu će održati dodatne kurseve u zavisnosti od interesovanja učenika. Takođe, poslednje nedelje pred prijemni ispit, biće održani kursevi ponavljanja gradiva sa fondom od 20 časova. Informacije o terminima održavanja kurseva u junu biće naknadno objavljene na sajtu fakulteta. Pored studijskih programa na kojima se polaže matematika na prijemnom ispitu, ovi kursevi obuhvataju pripremu za upis i na studijske programe Arhitektura i Scenska arhitektura, tehnika i dizajn.

Filozofski fakultet organizuje različite aktivnosti kako biste blagovremeno dobili sve potrebne informacije koje vas zanimaju o upisu, studijskim grupama i programima koji su akreditovani na ovom fakultetu. Pojedini odseci organizuju i pripremnu nastavu, a svi odseci vam nude različite termine Otvorenih vrata u kojima se možete raspitati o svemu što vas zanima kod stručnog osoblja.

Prirodno-matematički fakultet organizuje besplatnu pripremnu nastavu koja traje do juna meseca, a u junu mesecu održaće se još dva predavanja. Za prisustvovanje na predavanjima nije potrebno prethodno se prijaviti, dovoljno je samo doći na vreme, po dogovorenom rasporedu koji možete naći na sajtu fakulteta.

Poljoprivredni fakultet organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz sledećih predmeta: matematika, biologija, ekonomika preduzeća i hemija.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja pripremnu nastavu organizuje početkom juna meseca, a više informacija biće objavljeno na sajtu fakulteta.

Univerzitet u Nišu

Univerzitet_Nis

Građevinsko-arhitektonski fakultet organizuje besplatnu pripremnu i konsultativnu nastavu na studijskom programu Građevinarstvo, iz predmeta matematika i tehnička mehanika. U terminima za nastavu obrađivaće se gradivo za prijemni ispit, a u terminima za konsultacije kandidati će moći da postavljaju pitanja iz oblasti gradiva za prijemni.

Ekonomski fakultet organizuje pripremnu nastavu iz sledećih predmeta: osnovi ekonomije (politička ekonomija), poslovna ekonomija (ekonomika preduzeća), matematika i sociologija. Pripremna nastava se organizuje u periodu između završetka nastave u srednjoj školi i prijemnog ispita na fakultetu (sredinom juna). Zainteresovani kandidati treba da se početkom juna prijave u Službi za studentska pitanja.

Elektronski fakultet organizuje pripremnu nastavu iz predmeta matematika u periodu od 13. do 24. juna, u terminu od 11 do 14 časova u amfiteatru A2. Prijava za pripremnu nastavu obavljaće se od 04. aprila do 06. juna na šalteru Službe za studentska pitanja fakulteta ili elektronskom poštom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , uz skenirani dokaz o uplati. Naknada za pripremnu nastavu iznosi 10.000 dinara.

Pravni fakultet će pripremnu nastavu organizovati iz predmeta Srpski jezik i Istorija. Nastava će se održavati u junu mesecu, kako radnim danima tako i vikendom, sa istim fondom od 40 časova. Radnim danima, nastava će biti organizovana u trajanju od dve sedmice, sa po četiri časa dnevno. Za one kandidate kojima je prihvatljiviji vikend, nastava će biti organizovana tokom dva vikenda, sa po deset časova dnevno. Naknada za pripremnu nastavu iznosi 10.000 dinara, odnosno 5.000 dinara po predmetu. Kandidati mogu da se opredele za slušanje pripremne nastave iz samo jednog predmeta, a oni koji slušaju oba predmeta, naknadu mogu platiti i u dve rate. Krajem meseca aprila na sajtu fakulteta biće istaknut način prijavljivanja, okvirni raspored nastave kao i ostale potrebne informacije.

Prirodno-matematički fakultet u saradnji sa Institutom za matematiku i informatiku organizuje besplatnu pripremnu nastavu koja će se tokom marta, aprila i maja odvijati subotama u trajanju od dva sata, sa početkom u 11 časova, a u toku juna u dogovoru sa kandidatima. Nastava će se odvijati do desetog dana pred prijemni ispit.

Tehnološki fakultet u Leskovcu organizuje besplatnu pripremnu nastavu u periodu od 08. do 10. juna, iz sledećih predmeta: crtanje, fizika, hemija i matematika.

Preuzeto sa: Portal Mladi

Pročitano 3529 puta
Alena Delkić

Budući inženjer i dizajner. Zaljubljenik u univerzum.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

eVrsac

ArchLAB

TOV

Cefix

OpstinaVrsac

iserbia

OklagijaRS

parakvadvs

ClickMan

VrsacMOJKraj

VAK

edukacija

KulturniCentarVrsac

VrsacPlus

PricajmoOTome