ponedeljak, 01 decembar 2014 18:40

Pričaj o HIV-u. Testiraj se na HIV.

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Institut za javno zdravlje Srbije pozvao je, povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1. decembra, sve koji su imali neko rizično ponašanje u bližoj ili daljoj prošlosti da se posavetuju i besplatno i anonimno testiraju na HIV.

Testiranje u Beogradu može da se obavi u Gradskom zavodu za javno zdravlje (Bulevar despota Stefana 54a, od 8 do 17 časova) i u Zavodu za zaštitu zdravlja studenata (Braće Nedića 28, od 8 do 19 časova), a aktivnosti sličnog sadržaja će se realizovati i u mnogim gradovima Srbije.

Nacionalna kampanja povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a u Srbiji je počela krajem novembra i trajaće do sredine decembra, pod sloganom "Popunimo prazninu u znanju, prevenciji i podršci osobama koje žive sa HIV-om".

Pored već tradicionalnih tribina i brojnih aktivnosti na javnim mestima, biće realizovane interaktivne edukacije u školama i na fakultetima, kao i intenzivirano pružanje usluge dobrovoljnog, besplatnog, poverljivog savetovanja i testiranja u institucionalnim savetovalištima za HIV, kao i na terenu, sa fokusom na pripadnike iz populacija koje su pod povecanim rizikom od infekcije.

Aktivnosti koje prate obeležavanje 1. decembra u Srbiji se sprovode u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, Ministarstvom omladine i sporta - kancelarijama za mlade, UN agencijama, civilnim sektorom, Unijom organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om, domovima zdravlja, Crvenim krstom Srbije, školama i medijima.

Izvor: b92.net

Pročitano 3360 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 01 decembar 2014 18:50
Andrea Gašparević

andrea.gasparevic@studentivrsac.com

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

Cefix

iserbia

parakvadvs

ClickMan

edukacija

KulturniCentarVrsac

OklagijaRS

OpstinaVrsac

VrsacMOJKraj

TOV

VAK

ArchLAB

PricajmoOTome

VrsacPlus

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu