sreda, 15 oktobar 2014 20:26

59. međunarodni beogradski sajam

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)
 
Ove godine će se u periodu od 26.10. do 2.11. održati 59. međunarodni sajam knjiga u Beogadu na kojem će, pored brojnih domaćih, učestvovati i velikih broj stranih izlagača. Pored predstavljanja izdanja i pisaca, na sajmu se organizuju i tribine, konferencije, okrugli stolovi, radionice za stručnjake, novinare i zainteresovanu publiku.
Svake godine jedna država dobija posebnu mogućnost da predstavi svoje izdavaštvo i kulturu na Beogradskom sajmu knjiga. Od 2002. godine, kada je institucija počasnog gosta uvedena, predstavile su se Norveška, Kanada, Francuska, Velika Britanija, SAD, Italija, Japan i druge, a ove godine će titulu počasnog gosta Beogradskog sajma knjiga poneti Kina, koja će predstaviti izdavaštvo, autore, distributere, programe, radionice i izložbe svoje bogate tradicionalne i savremene kulture.  Biće organizovano više od 40 raznih manifestacija uključujući forume, susrete izdavača i pisaca, izložbe fotografija, kao i  dane kineskog filma.
Od 2005. na sajmu se organizuje Školski dan koji podrazumeva posete učenika, profesora i studenata. Ove godine to će biti četvrtak, 30. oktobar. Cena grupne ulaznice biće 150 dinara, dok će pojedinačna ulaznica koštati 250 dinara.
U ponedeljak i utorak, 27. i 28. oktobra biće organizovani tzv. Porodični dani, kada će porodicama biti omogućeno da posete sajam uz poseban popust. Naime, ovim danima će moći da se kupi porodična ulaznica u iznosu od 600 dinara.
Na ovom linku možete pronaći odgovarajući prevoz kojim možete doći do Sajma, koji se nalazi u Bulevaru vojvode Mišića 14. www.beogradskisajamknjiga.com
Pročitano 5528 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 15 oktobar 2014 20:47
Jasmina Krajovan

Četvorogodišnja devojčica izgubljena u svetu odraslih. 

 

 

jasmina.krajovan@studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

OpstinaVrsac

Cefix

iserbia

eVrsac

PricajmoOTome

KulturniCentarVrsac

ClickMan

TOV

ArchLAB

edukacija

VAK

VrsacPlus

VrsacMOJKraj

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

parakvadvs