ponedeljak, 13 oktobar 2014 21:09

Vrščanin autor knjige o sportskom treningu koja je hit na internetu

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Vrščanin pod pseudoninom Nick Jordan objavio je knjigu „Praktični vodič do savršenih trbušnjaka i jezgra" (The Practical Guide for Abs and Core Perfection) koju su prihvatili i objavili svi svetski izdavači elektronskih knjiga.

Nastala je kao rezultat autorovog petnaestogodišnjeg praktičnog iskustva u sporu i desetogodišnjeg iskustva u sportskoj nauci. Radi se o elektronskoj knjizi (e-book) i njen cilj je da integriše naučni i praktični pristup sportskom treningu. Ova knjiga je jedinstvena jer sjedinjuje tri, naizgled, odvojena segmenta – trbušnjake (Abs), jezgro (Core) i držanje tela (Posture) – u jednu jedinstvenu funkcionalnu celinu. Samo ukoliko razvijate sva tri segmenta ujednačeno dobićete najbolje moguće rezultate.
Ova knjiga sadrži specifičan i jedinstven program koji će vas dovesti do savršene snage i stabilnosti jezgra, kao i do savršenog telesnog držanja. Držanje tela direkno utiče na zdravlje, kao i na efikasnost i ekonomičnost pokreta. Zato je poglavlje o držanju jedno od najvažnijih poglavlja u knjizi, jer sve, svaki pokret, počinje i završava se sa telesnim stavom, bilo da sedite ili stojite.
Na samom početku knjige nalazi se kratak pregled svih značajnosti i beneficuja trening sistema za razvoj jezgra.
U knjizi se nalazi detaljno objašnjenje funkcionalne anatomije jezgra, što uključuje sve trbušne mišiće, kao i duboke mišiće leđa. Ovo bi trebalo da vam pomogne da steknete jasan uvid o tome gde se ovi mišići nalaze, kako izgledaju i koja im je funkcija.
Knjiga sadrži dve bazične vežbe za zagrevanje kao i primarni protokol za jezgro (The Primary Core Protocol). Primarni protokol za jezgro predstavljaju korektivne vežbe izvedene iz istraživanja i ovo su dva najvažnija aspekta programa koji je predstavljen u ovoj knjizi.
U poglavlju gde se nalaze preporučene vežbe za trbušnjake i jezgro, nalaze se i tabele sa preporučenim nivoima opterećenja - intenzitetom.
Takođe, u knjizi se nalazi kompletna teorijska postavka ovog novog programa sa teorijskim modelima, praktičnim primerima, tekstualnim i tabelarnim objašnjenjima, kao i primerima treninga.
Za detaljan pregled ove knjige kao i promotivnog videa posetite: http://absandcoreperfection.com/

Pročitano 4765 puta
Andrea Gašparević

andrea.gasparevic@studentivrsac.com

Video

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VAK

OklagijaRS

ClickMan

KulturniCentarVrsac

ArchLAB

VrsacMOJKraj

OpstinaVrsac

PricajmoOTome

edukacija

eVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

parakvadvs

iserbia

VrsacPlus

Cefix