Katarina Joka

Katarina Joka

Studenti Visoke škole strukovnih studija "Mihailo Palov" i Učiteljskog fakulteta u Beogradu, nastavnog odeljenja u Vršcu, organizuju novogodišnju predstavu za decu pod nazivom "Novogodišnji bal".
Predstava će se održati 21. decembra sa početkom u 10:00 časova u velikom amfiteatru visoke škole.
Studenti će i 22. decembra održati predstavu u 12:00 časova i organizovati inkluzivnu radionicu sa udruženjem "Otvoreno srce sveta".
 
Režija: dr Ljiljana Kelemen Milojević i msr Jasmina Stolić
Muzička pratnja: Marko Đukić (harmonika)
Scenografija: msr Blagoje Milojević, slikar
Moderator predstave: Milica Zagorac
 
Učestvuju: 
Sofija Kukić - Vila;
Strahinja Đorđević - Deda Mraz;
Marija Bojanović - Elza;
Ivana Ružić - Ana;
Marija Đuričić - Snežana;
Ana Jovanović - Anastasija;
Dragana Parkajić - Balerina;
Milica Petrović - Crvenkapa;
Katarina Zorić - Pepeljuga;
Jovana Lazić - Trnova Ružica;
Katarina Joka - Pokahontas;
Marija Milačić - Jasmin;
Hor Visoke škole strukovnih studija "Mihailo Palov" i vršačkog Nastavnog odeljenja Učiteljskog fakulteta u Beogradu.
 
 
subota, 22 oktobar 2016 13:30

Program "Praksam"- pronađi radnu praksu!

Raspisan je konkurs za program praksi u okviru projekta "Praksam II - Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse".
Projekat organizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, i uz podršku Ministarstva omladine sporta, Solidar Suisse – Kancelarije u Srbiji.
 
KONKURS je otvoren za motivisane mlade koji žele da steknu kvalitetno radno iskustvo kroz praksu u privrednim subjektima širom Republike Srbije. Pored prilike za učenje i sticanje radnog iskustva, Beogradska otvorena škola će mladim praktikantima obezbediti i skromnu novčanu nadoknadu u iznosu troškova toplog obroka i lokalnog prevoza, dodatne obuke o radnoj etici i upravljanju karijerom, kao i mogućnost za profesionalno povezivanje i umrežavanje. Svakom od izabranih praktikanata će biti dodeljen mentor/i iz privrednog subjekta u kojem se realizuje praksa.
 
Otvorene su praktikantske pozicije u 19 kompanija iz 6 mesta ( Beograd, Jagodina, Novi Sad, Pančevo, Plandište, Sombor). 
Praksa traje 4 meseca - u periodu novembra/decembra 2016. godine do kraja marta 2017. godine.
 
Prijava:
Opšti uslovi konkursa:
odlične komunikacijske veštine
spremnost na timski rad
odgovornost i preciznost u radu
spremnost za učenje
 
Neophodna dokumentacija za prijavu za program radne prakse obuhvata:
Radnu biografiju (CV)
Motivaciono pismo prilagođeno svakoj poziciji
Onlajn formular
NAPOMENA: Za učešće u radu se mogu prijaviti svi nezaposleni mladi. Jedna osoba može konkurisati na onoliko pozicija za koliko ispunjava kompletne uslove navedene u tekstu konkursa. Ukoliko konkurišete za više od jedne pozicije, molimo Vas da motivaciono pismo prilagodite svakoj pojedinačnoj poziciji.
 
KONKURS ZA PRIJAVLJIVANJE NA PROGRAM #PRAKSAM II JE OTVOREN DO 26. OKTOBRA 2016. GODINE. 
Više informacija o kompanijama koje učestvuju u programu i koja je procedura za prijavljivanje pogledajte OVDE.
 
 
ponedeljak, 26 septembar 2016 14:41

Bijelo dugme u Kombank Areni!

Jubilarni 25. susret najveće jugoslovenske grupe Bijelo dugme sa Beograđanima zakazan je za 19. novembar  u Kombank Areni.
Karte možete kupiti na blagajnama Eventima i u poslovnicama Raiffeissen banke. Specijalni popusti na određeni broj karata do 1. 10.
 
Cena ulaznica:
Vip backstage: od 3500 dinara;
Fan pit: od 2790 dinara;
Parter : od 1190 dinara;
Nivo 200 - I kat: od 2790 dinara;
Nivo 200 - II kat: od 2490 dinara;
Nivo 400 - I kat: od 1590 dinara,
Nivo 400 - II kat: od 990 dinara.
 
Bijelo dugme, najpoznatija jugoslovenska rok grupa, osnovana je u Sarajevu 1973. godine. Izdala je devet albuma u periodu od 1973. do 1989. godine. Bijelo dugme je nastalo iz grupe Jutro, a novo ime je usvojilo 1. januara 1974. Vođa i jedini stalni član grupe bio je gitarista Goran Bregović, dok su se na mestu pevača menjali Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.
 
Grupa se raspala zbog rata u bivšoj Jugoslaviji, a ponovo se okupila na oproštajnoj turneji 2005. u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Koncerti u Sarajevu (stadion Koševo) i Zagrebu (stadion Maksimir) su rasprodati za nekoliko sati. Koncert na beogradskom hipodromu je privukao oko 250.000 obožavalaca, dok je više od 20.000 njih ostalo van hipodroma.
 
Dođite i uživajte u najvećim hitovima kao što su: “Ima neka tajna veza”, “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”,  “Đurđevdan” , “Bitanga i princeza”, ”Lažeš” i mnoge druge.
 
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljuje Konkurs za dodelu studentskih kredita i stipendija za školsku 2016/2017. godinu.
Rok za podnošenje potrebne dokumentacije za oba konkursa je od 1. do 31. oktobra 2016. godine.
Kandidati će se rangirati na osnovu uspeha u prethodnom periodu školovanja i efikasnosti studiranja - za stipendije, odnosno na osnovu uspeha (u srednjoj školi - za studente prve godine ili u prethodnim godinama studija - za studente druge ili viših godina studija) i na osnovu socijalno - ekonomskog statusa porodice.
Studentima će se krediti i stipendije isplaćivati u 10 jednakih mesečnih rata.
 
Konkurs za studentske stipendije preuzmite ovde - studentske stipendije 2016/2017.
 
Konkurs za studentske kredite preuzmite ovde - studentski krediti 2016/2017.
 
Uslovi za dodelu studentskih kredita:
 
Pravo na studentski kredit, u skladu sa zakonom, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.
Na konkurs se mogu prijaviti studenti prve godine osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija koji su prvi put upisali prvi semestar i studenti od II do V godine osnovnih studija.
Korisnik kredita koji je, u skladu sa zakonom, završio studije bez izgubljene godine u toku studija i pritom postigao izuzetan rezultat uz maksimalnu efikasnost u toku studiranja ( prosečna ocena svih položenih ispita najmanje 8.50, a ukupno vreme studiranja ne duže od roka za trajanje nastave ), može se osloboditi obaveze vraćanja 100% iznosa isplaćenog kredita ukoliko u roku od 30 dana od završetka studija dostavi odgovarajuće dokaze uz zahteve za oslobađanje od obaveze vraćanja isplaćenog kredita.
Ukoliko se ne dostigne odgovarajući prosek, obaveza otplate duga kredita dospeva najkasnije u roku od 18 meseci po završetku studija, odnosno u roku od 30 dana od zaposlenja, ukoliko se korisnik pre navedenog roka zaposli.
 
Uslovi za dobijanje studentske stipendije:
 
Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, oni koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, koji su položili sve ispite iz prethodnih godina i postigli prosečnu ocenu najmanje 9.00.
Na konkurs se mogu prijaviti studenti od II do V godine osnovnih studija i studenti drugog srepena studija koji nisu u radnom odnosu i koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena.
Stipendija se ne vraća. 

 

Hor Visoke škole strukovnih studija za vaspitače "Mihailo Palov" i Učiteljskog fakulteta Beograd, Nastavnog odeljenja u Vršcu, pod vođstvom dirigentice Jasmine Stolić, osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju horova pod nazivom "Majske muzičke svečanosti", u Bijeljini.

Pesme kojima su se horistkinje predstavile su:

  1. Bre Petrunko, bugarska pesma;
  2. Što mi je milo i drago, makedonska pesma (arr. Jasmina Stolić);
  3. Siyahamba, crnačka duhovna pesma;
  4.  Oye – Jim Papoulis ( Uz pratnju profesorke Jelice Petrović- Kentera na klavijaturi i Aleksandra Aleksandrovića na tarabuci).

U konkurenciji sa profesionalnim horovima, horistkinje su zauzele prvo mesto sa osvojenih 96,6 poena.

Veliku podršku pružao im je i profesor Euđen Činč.

Čestitke svim učesnicima i sve najbolje u daljem radu.

četvrtak, 05 maj 2016 18:53

Lepo je vreme, a morate da učite. Kako?

 
Sa lepim vremenom obično stižu i kolokvijumi, ispiti, tačnije obaveze koje bismo radije ostavili za ne tako lepo vreme.
Umesto da uživamo napolju, odmaramo, šetamo, pažnju moramo da preusmerimo na knjigu.
Uz sledeće savete lakše ćete završiti obaveze, a što ih pre završite, više ćete imati vremena za uživanje.
 
1.Isplanirajte svoje vreme
 
Napravite plan, odvojite vreme za učenje i poštujte to vreme.
Ne dozvolite da vas iznenadni poziv na kafu odvrati od učenja. 
Ukoliko završite ono što ste za taj dan zacrtali, imaćete vremena i za sve ostalo.
 
2.Recite „ne“ društvenim mrežama
 
Još jedna bitna stavka kada je koncentracija u pitanju – izbegavajte društvene mreže.
Lako odvlače pažnju, te na kraju nismo ni svesni koliko nam vremena otišlo na njih. Isključite sve i posvetite se zadatom.
 
3.Dovoljno sna
 
Kako bi sve aktivnosti bile odrađene prema planu, potrebno je da se naspavate.
Poželjno je da uspostavite ravnotežu, tačnije da se svaki dan budite i da idete na spavanje u isto vreme. Ovo je vrlo bitno kako biste uspeli da izdržite naporno učenje.
 
4.Fizička aktivnost
 
U periodima predviđenim za pauzu, bilo bi dobro izaći iz zatvorenog prostora. Pola sata šetnje prijaće vašem telu, a ujedno ćete „napuniti baterije“ da učenje privedete kraju.
 
5.Muzika i prostor za dobro raspoloženje
 
Mnogim studentima muzika pomaže prilikom učenja. Ukoliko je muzika tiha i ugodna šalje pozitivne vibracije koje podstiču kreativnost i motivaciju. Takođe je poželjno da prostor u kojem učite bude prijatan i provetren. Smatra se da bi uvek trebalo da se uči u istoj prostoriji, jer ćete tako pri samom ulasku biti motivisani za učenje.
 
6.Odredite nagradu za postignute rezultate
 
Posle svakog naučenog dela nagradite sebe. Nagrade pozitivno utiču na našu psihu i stimulisaće vas da nastavite sa učenjem. Razmislite koja bi vas sitnica stimulisala i posle koje biste sa osmehom nastavili dalje sa učenjem.
 
7.Budite uporni
 
Sav trud i rad moraju uroditi plodom, zato budite uporni.
Posvetite se onome što želite da ostvarite svom snagom i uspeh je zagarantovan.
Kada ostvarite cilj bićete zadovoljniji, a i sa lakoćom ćete savladati svaki sledeći.
 
Bliže se letnji ispitni rokovi, ako počnete da se spremate na vreme i poslušate naše savete, uspeh je zagarantovan!
 
Izvor informacija: iSerbia.rs
petak, 08 april 2016 13:42

Agroekonomija: Beograd VS. Novi Sad

Nakon završetka srednje škole svako od nas se nađe na jednoj velikoj životnoj raskrsnici. Koji fakultet upisati, šta je ono u čemu smo dobri i koja oblast je najprespektivnija za nas?

Teško je pronaći ono što je samo po sebi obećavajuće i ono što će nam garantovati da ćemo pronaći posao posle studija, ali složićete se da je poljoprivreda  u Srbiji grana  za koju možemo reći da je neprevaziđena. Podatak da je 70 odsto zemljišta u Srbiji poljoprivredno, kao i to da umereno kontinentalna klima pospešuje razvoj ove oblasti, govori nam dovoljno da ovaj fakultet ne može biti greška. Naravno, sve zavisi od vaših interesovanja, ali mi smo tu da vam predstavimo mogućnosti koje naš obrazovni sistem nudi.

U oblasti agroekonomije obrazovna delatnost počiva na sadržajima ekonomike poljoprivrede i prehrambene industrije, planiranja razvoja poljoprivrede, organizacije i razvoja zadrugarstva, informacionih sistema, tržišta, prometa i marketinga poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda itd.

U današnjem dvouglu ugostili smo studente Agroekonomije, jedne od najrazvijenijih grana poljoprivrede. Zorana Kovačević studira Poljoprivredni fakultet u Beogradu, dok se Nikola Dimitrić odlučio za isti pravac, ali u Novom Sadu. Od njih smo saznali šta je ono po čemu je ovaj smer poseban i zašto su se baš za njega odlučili.

 

ZoranaKovacevic

Zorana

NikolaDimitric

Nikola

Zašto si se opredelila/o za Poljoprivredni fakultet, zašto baš smer Agroekonomija?

Ovaj smer je mnogo zanimljiv, osim toga veoma je tražen i perspektivan. Kada sve to saberemo mislim da sam napravila dobar izbor.

Zato što je perspektivan fakultet, u smislu toga da je Vojvodina kao pokrajina veoma povoljna za bavljenje poljoprivredom, a taj smer sam odabrao zato što smatram da mogu da doprinesem razvoju i unapređenju poljoprivrede u ekonomskom smislu (izvoz, promocija, poboljšanje tehnike, tehnologije,...).

Koliko si se dugo pripremala/o za prijemni i da li je bila velika konkurencija?

Prijemni sam spremala veoma kratko, konkurencija nije bila velika, ali sve zavisi koliko bodova se ponese iz srednje škole.

Prijemni u suštini nije težak i ne zahteva puno vremena za pripremu, zbog njegovog oblika. Dovoljno je 5-10 dana redovnog učenja da bi se na prijemnom ostvario maksimalan broj bodova.

Da li postoji neki predmet koji je težak i sa kojim si imala/o problema?

Mehanizacija poljoprivrede je stvarno težak predmet na prvoj godini, druga godina je dosta teža u odnosu na prvu.

Fakultet kao institucija nije nešto što se može bez učenja završiti. Potrebno je izdvojiti neko vreme da bi se ispit kvalitetno spremio i da bi se dobila ocena koju priželjkujemo. Ima profesora koji su dosta sujetni i to ne ide bas na ruku studenata, ali u suštini teži predmeti se mogu spremiti za 1-2 nedelje.

Kako izgleda običan dan na tvom fakultetu?

Običan dan na fakultetu je odlazak na vežbe, predavanja, koja su obavezna, ima predmeta gde dolazak nije obavezan, ali uglavnom jeste, tako da sam veći deo dana na fakultetu.Običan dan na fakultetu je odlazak na vežbe, predavanja, koja su obavezna, ima predmeta gde dolazak nije obavezan, ali uglavnom jeste, tako da sam veći deo dana na fakultetu.

Kao i na svakom drugom, predavanja, ponekad neka pauza od 2h između predavanja i to je to otprilike.

Šta sve i gde možeš da radiš nakon završenog fakulteta?

Ima dosta opcija za posao posle završenog fakulteta, što se meni dosta sviđa, može da se radi i u banci, i u poljoprivrednim organizacijama, firmama...

U bilo kojoj agro banci, poljoprivrednoj zadruzi, odnosno svakom finansijskom kao i poljoprivrednom preduzeću.

Da li bi upisala/o isti fakultet da opet možes da biraš?

Da, definitivno.

Upisao bih opet jer to je fakultet koji ima perspektivu sigurno, jer sve što se na svetu proizvodi ima neke veze sa poljoprivredom.

Šta bi preporučila budućim studentima koji se još nisu opredelili šta bi da upišu?

Da dobro razmisle šta bi voleli da rade u životu jer je mnogo lakše kada radite nešto što volite, da se posvete tome i da rade na stranim jezicima.

Da upišu fakultet koji žele, a ne koji treba, jer samo onda kada upišu ono što vole daće svoj maksimum da ostvare najbolje rezultate i da budu najbolji u tome što rade.
nedelja, 21 februar 2016 12:54

Jezička radionica

Jezička radionica za srednjoškolce
 
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika održaće se jezička radionica pod nazivom “Čovek se po besedi poznaje" u Gradskoj biblioteci u Vršcu.
 
Radionice, namenjene učenicima prvog i drugog razreda srednjih škola, održaće se u ponedeljak 22. februara u tri termina. Prva počinje u 11h, druga u 12h, a treća u 13h.
 
Nosilac radionice je dr Ivana Djordjev, profesorka na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Vršcu.
 
Ukoliko ste zainteresovani, dođite da obnovite sopstveno znanje iz pravopisa.
 
subota, 23 januar 2016 12:27

Škola sportskog novinarstva

 
Udruženje sportskih novinara Beograda organizuje upis u Školu sportskog novinarstva u Beogradu.
Upis će se obaviti krajem januara meseca. Svi zainteresovani za pohađanje Škole sportskog novinarstva mogu se prijaviti slanjem mejla na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozivom na broj telefona 065 41 47 618.
 
Program škole sportskog novinarstva odvija se u skladu sa programom Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS).
Nastava se održava tri puta nedeljno u trajanju od tri časa - dva dana u toku radne nedelje i subotom od 11 do 13:15 časova.
 
Plan je da se održi 100 časova, a više od dve trećine časova predstavljaće praktičan rad u eminentnim TV i radio stanicama, štampanim medijima i agencijama. Tako ćeće polaznici ove škole na najbolji način naučiti ovaj posao.
 
Polaznici škole će, takođe, imati priliku da prisustvuju utakmicama, konferencijama za novinare i ostalim sportskim događajima kojima će prisustvovati i vrhunski sportisti.
 
Predavači u Školi sportskog novinarstva su:
dr Sladjana Mijatović (Fakultet za sport I fizičko vaspitanje u Beogradu)
dr Rade Veljanovski (Fakultet političkih nauka)
mr Ivan Cvetković (Politika)
mr Vera Milosavljević
Snežana Pantović (Radio Beograd)
mr Slaviša Veselinović (Sportnetwork)
Aleksandar Simić (Studio B)
Cvijetin Milivojević (direktor PR agencije Pragma)
 
Osim redovnih predavača, Školu će posetiti i gostujući predavači: poznati sportski novinari i komentatori RTS-a, Radio Beograda, Politike, Studio B, Sportnetwork, Sport Kluba, Sportskog žurnala...
 
Za više informacija posetite: Edukacija.rs
ponedeljak, 16 novembar 2015 11:35

Petnica raspisuje konkurs

Istraživačka stanica Petnica poziva sve srednjoškolce iz Srbije i regiona koji bi voleli da se oprobaju u naučno-istraživackom radu, nauče nešto novo i da se druže sa vršnjacima sličnih interesovanja, da se prijave na sedmodnevni seminar. Polaznici imaju priliku da učestvuje na tri do pet programa, a rok za prijavu je 20. novembar 2015!
 
Petnica podstiče sve učenike da se usavršavaju, prošire svoje vidike i nauče nešto novo, bez obzira na prosek ocena. Ocene nisu presudan faktor u selekciji, jer je interesovanje i motivacija mnogo važnija.
 
Formulare za prijavu možete naći OVDE.
 
Istraživacka stanica Petnica je jedninstvena institucija za rad sa srednjoškolcima zainteresovanim za prirodne, matematičke, tehničke i društvene nauke. Podstiču se svi učenici da se prijave, bez obzira odakle dolaze i bez obzira na socio-ekonomsko stanje u porodici.
Stručni selekcioni tim će posebno obratiti pažnju na kandidate koji dolaze iz malih ili siromašnih sredina. Finansijsko stanje škole ili porodice ne sme biti selekcioni faktor za izbor najboljih učesnika Programa u Petnici.
 

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

ArchLAB

TOV

VAK

PricajmoOTome

OklagijaRS

Cefix

parakvadvs

edukacija

ClickMan

iserbia

OpstinaVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

eVrsac

KulturniCentarVrsac

VrsacPlus